Mark Clattenburg
Mark Clattenburg

Mark Clattenburg va arbitra finala Euro 2016, Portugalia – Franţa

Arbitrul englez Mark Clattenburg va conduce la centru finala Campionatului European 2016 dintre Portugalia şi Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 iulie 2016

Prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial, UEFA a anunţat în această după amiază că arbitrul englez Mark Clattenburg va conduce la centru meciul dintre Portugalia şi Franţa din finala Campionatului European 2016, programat a se disputa duminică seara, de la ora 22:00, pe Stade de France din Paris.

În vârstă de 41 de ani, centralul englez se va afla astfel la cel de-al patrulea meci pe care îl va conduce la Euro 2016, după ce a mai arbitrat două partide din faza grupelor (Belgia – Italia, respectiv Cehia – Croaţia), apoi optimea de finală dintre Elveţia şi Polonia. Mark Clattenburg a fost de asemenea al patrulea arbitru la confruntarea dintre Islanda şi Austria.

Centralul care a devenit arbitru FIFA în 2006, a condus în luna mai finala UEFA Champions League dintre Real Madrid şi Atletico Madrid, astfel că Mark Clattenburg devine doar al doilea arbitru care are oportunitatea de a se afla la centru în finalele de Champions League şi Campionat European din acelaşi an, după portughezul Pedro Proenca în anul 2012. Clattenburg a arbitrat de asemenea finala Cupei Angliei din stagiunea precedentă, disputată între Manchester United şi Crystal Palace, un meci la finalul căruia antrenorul Alan Pardew s-a arătat extrem de nemulţumit de maniera de arbitraj.Comentarii