Marek Hamsik, Slovacia
Marek Hamsik, Slovacia

Marek Hamsik, principalul pericol pentru Anglia în meciul cu Slovacia

Căpitanul Slovaciei, Marek Hamsik, a prefaţat meciul cu Anglia, care va avea loc luni seara, în cadrul grupei B de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Echipa naţională a Slovaciei are în mâinile sale soarta calificării în optimile de finală ale Campionatului European 2016: un succes contra Angliei, în meciul programat luni seara pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne, ar asigura oamenilor lui Jan Kozák accesul în rundele eliminatorii ale competiţiei, deşi misiunea Slovaciei va fi în mod evident una extrem de dificilă.

Mare parte din speranţele sloavcilor se leagă de evoluţia căpitanului Marek Hamsik, desemnat cel mai bun fotbalist în meciul câştigat cu Rusia, scor 2-1, când jucătorul celor de la Napoli a pasat decisiv la reuşita lui Vladimir Weiss, iar apoi a marcat un splendid gol în finalul primei reprize: „A fost un gol foarte frumos într-adevăr. Cred că am văzut reluarea de aproape 20 de ori, este un gol care îmi aduce foarte multă bucurie.” – a declarat jucătorul în vârstă de 28 de ani, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul oficial UEFA.

„În plus, suporterii noştri erau situaţi chiar în spatele acelei porţi, aşadar a fost cu atât mai frumos şi mi-a făcut o mare plăcere. Din păcate am pierdut acel prim meci de la Campionatul European 2016, cu Ţara Galilor, deşi din punctul meu de vedere nu am fi meritat să pierdem având în vedere modul în care s-au desfăşurat lucrurile pe teren. Ne-ar fi ajutat să avem acum patru puncte înainte de meciul cu Anglia, dar aceasta este situaţia şi va trebui să facem tot posibilul pentru a învinge una dintre marile echipe de la Campionatul European.” – a concluzionat Marek Hamsik.Comentarii