Marcus Rashford
Marcus Rashford

Marcus Rashford, cel mai tânăr jucător englez din istorie la un Campionat European

Marcus Rashford a devenit, în partida cu Ţara Galilor, cel mai tânăr fotbalist englez din istorie care joacă la un turneu final de Campionat European.
Articol scris de Florin Codreanu
17 iunie 2016

Marea promisiune a lui Manchester United, Marcus Rashford a devenit, în partida cu Ţara Galilor, cel mai tânăr fotbalist englez din istorie care joacă la un turneu final de Campionat European. Atacantul de numai 18 ani a intrat pe teren în minutul 75 al partidei contra galezilor şi a fost prezent la finalul incandescent care a adus victoria Angliei în prelungiri.

La 18 ani şi 229 de zile, Rashford l-a depăşit pe coechipierul său de la Manchester United, Wayne Rooney, care debutase la turneul final din 2004 pe vremea când avea numai 18 ani şi 233 de zile. Marcus Rashford a debutat în echipa reprezentativă pe 27 mai 2016 într-un amical contra Australiei, iar debutul său a fost unul impresionant, reuşind să marcheze primul lui gol pentru echipa naţională.

Omul care în sezonul trecut a adus victoria lui Manchester United în derby-ul oraşului contra lui Manchester City, s-a născut chiar la Manchester şi a ajuns la United în 2005. Pentru „diavolii roşii” a evoluat în sezonul trecut de campionat pentru prima dată şi a reuşit să marcheze de 8 ori în 18 jocuri. Cinci dintre golurile sale au fost reuşite în Premier League, iar celelalte trei în Europa League. Pentru naţionala Angliei, Marcus Rashford a bifat două selecţii şi a marcat o singură dată: „Este o mare onoare pentru el, sunt foarte fericit pentru acest copil” avea să declare la finalul partidei Anglia – Ţara Galilor, Wayne Rooney pentru BBC.Comentarii