Marco Parolo, Italia
Marco Parolo, Italia

Marco Parolo, înainte de Italia – Irlanda: „Vrem să încheiem grupa cu 9 puncte”

Mijlocaşul italian Marco Parolo a discutat despre ultimul meci din cadrul grupei E de la Campionatul European 2016, programat miercuri cu Irlanda.
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 iunie 2016

A alergat mai mult ca toţi, într-o echipă a naţionalei Italiei care a impresionat prin forţa fizică şi capacitatea de efort în primele două meciuri de la Campionatul European 2016. Marco Parolo, mijlocaşul în vârstă de 31 de ani al celor de la Lazio, a suplinit cu succes absenţa lui Claudio Marchisio, indisponibil pentru turneul final din Franţa, iar jocul său i-a adus multe comparaţii cu fostul mare mijlocaş al lui Juventus, Marco Tardelli:

„A fi comparat cu un campion precum Tardelli este o onoare şi un motiv de bucurie, aş vrea să mă pot apropia de evoluţiile sale, deoarece era un mijlocaş complet, atât din punct ofensiv, cât şi defensiv. În ceea ce mă priveşte, acum sper să pot marca un gol decisiv.” – a declarat Marco Parolo în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în cantonamentul naţionalei Italiei – „Forţa Italiei este reprezentată de faptul că fiecare jucător contribuie pe teren prin calităţile pe care le are: capacitate de efort, tehnică, inteligenţă tactică, agresivitate. Poate că nu mai există un talent pur ca altădată, deşi, dacă golul lui Eder ar fi fost marcat de Messi sau Ronaldo, ar fi fost considerat cel mai frumos gol al competiţiei.” – a adăugat mijlocaşul lui Lazio.

Pentru Italia urmează acum partida cu Irlanda, ultima din cadrul grupei E de la Euro 2016 şi una care aparent poate avea o importanţă mai redusă având în vedere faptul că ‘Squadra Azzurra’ şi-a asigurat deja prima poziţie a clasamentului grupei. Totuşi, Marco Parolo afirmă că Italia îşi propune să încheie cu maximum de puncte: „Selecţionerul Antonio Conte ne atrage în fiecare zi atenţia asupra faptului că trebuie să rămânem concentraţi. Victoriile ajută la obţinerea altor victorii, iar a încheia grupa cu nouă puncte reprezintă o demonstraţie de forţă. Succesele cu Belgia şi Suedia ne-au adus mai multă încredere în propriile forţe, iar acum ne dorim să câştigăm şi meciul cu Irlanda.” – a concluzionat mijlocaşul italian, care după ce a fost titular în primele două confruntări de la Euro 2016, ar putea fi menajat la duelul de miercuri cu echipa lui Martin O’Neill, pentru a face loc unor jucători mai puţin utilizaţi până acum.Comentarii