Marcello Lippi
Marcello Lippi

Marcello Lippi: „Aştept o naţională pentru EURO 2016”

Fostul selecţioner al naţionalei Italiei, Marcello Lippi, este pregătit să preia o altă echipă în vederea Campionatului European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
25 martie 2015

Marcello Lippi, fostul selecţioner al naţionalei Italiei, câştigător al Campionatului Mondial 2006 alături de ‘squadra azzura’, a fost intervievat de Raisport 1 şi a comentat alegerea actualului selecţioner, Antonio Conte, de a convoca la naţională doi fotbalişti de origini străine (brazilianul Eder Citadin Martins şi argentinianul Franco Vazquez), o decizie care a dus la multe dezbateri şi discuţii în Italia pe tema jucătorilor străini din Serie A:

„Trebuie respectată opinia tuturor, însă dincolo de argumente toată lumea va avea propriul punct de vedere. Într-un moment deloc fericit în ceea ce priveşte disponibilitatea fotbaliştilor italieni este normal ca selecţionerul să facă evaluările necesare. Eu în momentul în care antrenam naţionala aveam posibilitatea de a alege din 64% din totalul jucătorilor care evoluau în Italia, iar astăzi procentul este de puţin peste 30. Cine a convocat aceşti jucători, atât timp cât a respectat regulile, nu a făcut deloc rău.” – afirmă Lippi.

Referitor la situţia stagiilor de pregătire supliementare cerute de selecţionerul italian, dar o slicitare care a fost respinsă de cluburile din Serie A, Lippi a precizat: „Problema stagiilor de pregătire este cea mai puţin importantă în acest moment, nimeni nu face astfel de stagii, nici în Spania, nici în Germania sau altă ţară. Conte este obişnuit să poată lucra cu jucătorii mai des, dar aceasta este situţia” – a comentat Lippi, care mai apoi a fost rugat să îşi exprime părerea în ceea ce îl priveşte pe Marco Verratti: „Este un jucător foarte bun, care îmi place mult.”

În legătură cu experienţa sa ca antrenor al lui Juventus şi raportul cu Antonio Conte, Lippi îşi aminteşte că „m-am certat de numeroase ori cu Conte, cu Vieri, cu Deschamps şi mulţi alţi oameni de bază. Conte era un lider.” – afirmă experimentatul tehnician italian, care mai apoi a discutat despre planurile sale de viitor: „Aşa cum am spus în repetate rânduri, nu mai am nicio intenţie de a antrena o echipă la nivel de club. Dacă în această vară voi avea o propunere de a prelua o naţională pentru EURO 2016 aş putea să accept.” În final Lippi a recunoscut că nu ar fi trebuit să revină la naţionala azzurra după câştigarea Campionatului Mondial din 2006: „Greşeala cea mai mare pe care am făcut-o a fost să preiau din nou Italia în 2008, dar m-am simţit dator pentru modul în care am plecat de la echipă”.Comentarii