Marcel Koller, selecţionerul Austriei
Marcel Koller, selecţionerul Austriei

Marcel Koller, înainte de Portugalia – Austria: „Avem nevoie de cel puţin un punct”

Selecţionerul Austriei, Marcel Koller, a prefaţat meciul cu Portugalia programat a se disputa sâmbătă, în cadrul grupei F de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
17 iunie 2016

Selecţionerul Austriei, Marcel Koller, recunoaşte faptul că echipa sa nu îşi poate permite să piardă meciul cu Portugalia, programat a se disputa sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris, după ce Austria a suferit o surprinzătoare înfrângere în prima partidă disputată la Euro 2016, 0-2 cu Ungaria.

„Va fi o grupă grea pentru noi, de acum este evident acest lucru. Situaţia este clară, am pierdut cu 2-0, iar acum trebuie să obţinem cel puţin un punct contra Portugaliei. Sau şi mai bine, toate cele trei.” – a declarat selecţionerul austriac, citat de site-ul espn.co.uk. Fostul antrenor al celor de la FC Koln şi VfL Bochum indică emoţiile inerente ale debutului la Euro 2016 ca fiind unul dintre factorii care au dus la eşecul cu Ungaria: „Am încercat să jucăm cât mai bine, dar în cele din urmă diferenţa a fost făcută de concentrare. Noi am pierdut mingea mult prea des, deşi ar fi trebuit să fim mult mai calmi şi mai lucizi la construcţia jocului. Nu am reuşit acest lucru, probabil inclusiv din cauza lipsei de experienţă şi a emoţiilor.” – a adăugat selecţionerul naţionalei Austriei.

Unul dintre motivele de nemulţumire pentru Marcel Koller este situaţia lui David Alaba, care la naţională este utilizat în linia de mijloc, în timp ce pentru Bayern Munchen Alaba a evoluat pe alte posturi, printre care cel de fundaş stânga sau fundaş central: „David joacă la mijloc pentru noi şi în apărare la Bayern, iar acest lucru reprezintă o mică problemă. Adaptarea necesită timp, când joci în defensivă meciul se desfăşoară întotdeauna în faţa ta, iar culoarele de alergare sunt de asemenea mult mai clare. El este un jucător extraordinar şi are capacitatea de a se adapta. Dar nu este o situaţie ideală pentru noi, ne-am fi dorit să poată evolua la mijloc pe toată durata stagiunii.” – a concluzionat Marcel Koller.Comentarii