Marc Wilmots, selecţionerul Belgiei
Marc Wilmots, selecţionerul Belgiei

Marc Wilmots analizează adversarul Belgiei: „Suedia, o echipă solidă şi combativă”

Selecţionerul Marc Wilmots a prefaţat ultimul meci al Belgiei din cadrul grupei E de la Campionatul European 2016, programat maine seară cu Suedia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 iunie 2016

După evoluţii mai degrabă modeste în meciurile amicale disputate înainte de Campionatul European 2016 şi un debut negativ la turneul final din Franţa, prin înfrângerea suferită contra Italiei (0-2), Belgia a dat primele semne ale redresării în partida cu Irlanda, câştigat de oamenii lui Marc Wilmots într-o manieră autoritară, scor 3-0. Rezultatul face ca Belgia să fie acum favorită la clasarea pe locul al doilea în grupa E de la Euro 2016, înainte de ultimul meci, programat a se disputa cu Suedia, pe stadionul Allianz Riviera din Nice.

Întrebat despre confruntarea cu reprezentativa Suediei, selecţionerul Marc Wilmots a declarat: „Au remizat un meci care a avut două jumătăţi complet diferite. Suedia şi Irlanda au dominat fiecare câte o repriză, dar pe final suedezii ar fi putut câştiga. De asemenea nu trebuie să uităm că au jucat de la egal la egal cu Italia, primind gol doar în ultimele minute ale meciului, aşadar în mod cert au o echipă solidă şi combativă. Am mai evoluat împotriva lor în urmă cu doi ani, înainte de Campionatul Mondial, şi chiar dacă i-am învins a fost o partidă foarte echilibrată.” – a precizat Marc Wilmots, citat de site-ul espnfc.co.uk.

Golurile marcate de Romelu Lukaku în victoria contra Irlandei au fost reuşite la capătul unor acţiuni rapide de contraatac, însă selecţionerul belgian a infirmat ideea conform căreia Belgia a devenit o echipă care preferă acest tip de joc: „Nu cred că suntem o echipă de contraatac, ci suntem o echipă care are capacitatea de a se adapta oricărui stil de joc este necesar la un anumit moment. Când am înfruntat Italia, am controlat jocul şi am dominat posesia între minutele 70 şi 90, aşadar am jucat cum era necesar având în vedere scorul de pe tabelă. Problema este că, în mod inevitabil, există mult mai mult spaţiu pentru adversar în cazul unui astfel de tip de joc, ceea ce ne-a costat în partida cu Italia.” – a continuat fostul antrenor al celor de la Sint-Truiden.

Principalul pericol din tabăra următorului adversar al Belgiei, Suedia, va fi cu siguranţă atacantul Zlatan Ibrahimovic, deşi fostul jucător al celor de la Paris Saint-Germain nu a impresionat până acum la Euro 2016: „În atac Suedia are la dispoziţie un jucător extraordinar, Zlatan Ibrahimovic. Poate să marcheze dintr-o deviere, din lovitură liberă, dintr-o acţiune individuală, din absolut orice. Îl respect foarte mult pe Zlatan”. – a concluzionat Marc Wilmots.Comentarii