Eden Hazard, Radja Nainggolan (Belgia)
Eden Hazard, Radja Nainggolan (Belgia)

Marc Wilmots a lăudat evoluţia lui Eden Hazard în meciul Ungaria – Belgia 0-4

Selecţionerul Marc Wilmots a apreciat jocul căpitanului Eden Hazard în meciul care a adus Belgiei calificarea în sferturile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Selecţionerul naţionalei Belgiei, Marc Wilmots, s-a arătat extrem de încântat de evoluţia căpitanului Eden Hazard în victoria impresionantă obţinută contra Ungariei, scor 4-0, în optimile de finală ale Campionatului European 2016. După o serie de meciuri amicale mai puţin reuşite şi un debut la Euro 2016 prin înfrângerea cu Italia (0-2), Belgia a avut parte de o creştere treptată în faza grupelor, iar evoluţia cu Ungaria a oferit motive de încredere înainte de duelul din sferturi contra reprezentativei Ţării Galilor, programat a se disputa vineri, de la ora 22:00. Jucătorul celor de la Manchester City, Kevin De Bruyne, a avut la rândul său o seară foarte bună, însă Eden Hazard a fost desemnat omul meciului, după ce a marcat un gol şi a contribuit decisiv la reuşita de 2-0 a lui Michy Batshuayi:

„Un căpitan nu trebuie să se exprime doar prin cuvinte în interiorul vestiarului, uneori trebuie să se exprime mai ales pe teren, ceea ce Eden a făcut perfect în această seară. A fost extraordinar, când se află într-o formă fizică bună reprezintă un pericol constant pentru orice defensivă din lume.” – a declarat Marc Wilmots la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe stadionul Municipal din Toulouse. Selecţionerul belgian a atras totuşi atenţia şi asupra capitolelor mai puţin pozitive din jocul echipei sale la meciul cu Ungaria: „Ar fi trebuit să avem un avantaj de cel puţin trei goluri la pauză, din păcate ratările noastre au făcut ca jocul să rămână multă vreme la scorul de 1-0, ceea ce ar fi putut să ne coste scump. Golurile al doilea şi al treilea au venit apoi la un interval scurt de timp, însă va trebui să fructificăm mai bine ocaziile pe care le construim, deoarece nu întotdeauna putem crea atât de multe situaţii de poartă, iar uneori eşti taxat atunci când nu concretizezi.” – a avertizat Marc Wilmots.Comentarii