Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 09 octombrie 2015, ora 21:45
Macedonia
Macedonia
0 - 2
Ucraina
Ucraina

 
 
Yevhen Seleznyov 59 (pen)
Artem Kravets 87
Ucraina s-a impus în Macedonia, scor 2-0
Ucraina s-a impus în Macedonia, scor 2-0

Macedonia – Ucraina 0-2. Ucrainienii încă speră la calificarea directă

Ucraina s-a impus în Macedonia dar păstrează şanse mici de calificare directă la EURO 2016, urmând să evolueze cel mai probabil în baraj.

Golurile lui Yevhen Seleznyov şi Artem Kravets au decis partida de la Skopje pentru galben-albaştri, însă în ciuda succesului, Ucraina păstrează şanse mici la calificarea directă din grupa C. Ucrainienii joacă în ultimă rundă pe teren propriu cu liderul Spania, în timp ce Slovacia, actuala ocupantă a locului doi, se deplasează pentru o simplă formalitate în Luxemburg. Slovacia are şi avantajul meciurilor directe, astfel că ucrainienii sunt obligaţi să obţină în ultimul meci al grupei un rezultat superior rivalilor direcţi.

Băieţii lui Mikhail Fomenko au făcut însă un meci bun în Macedonia şi şi-au apropiat victoria la capătul unei partide pe care au controlat-o total. În faţa unei echipe care a pierdut ultimele şase partide din preliminarii, Ucraina s-a instalat rapid la conducerea jocului şi starurile Andreyi Yarmolenko şi Yevhen Konoplyanka i-au dat primele emoţii goalkeeperului Pacovski. Ruslan Rotan a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului în minutul 18, pentru ca titularul lui Sahtior, portarul Pyatov, să intervină cu siguranţă la singura şansă a meciului pentru gazde, o şansă care a purtat semnătura lui Feran Hasani. Deşi s-a încheiat 0-0 la pauză, evidenţa sublinia dominarea totală a oaspeţilor, care după reluare au reuşit să-şi concretizeze superioritatea şi pe tabela de marcaj.
În minutul 59, Serghei Sydorchuk a centrat perfect pentru Yarmolenko, iar reluarea şeptarului ucrainian a lovit braţul fundaşului gazdelor, Zhuta. Atacantul lui Dnepr, Seleznyov, a transformat cu siguranţă lovitura de la unsprezece metri dictată de centralul român Ovidiu Haţegan şi a adus primul gol al serii pentru oaspeţi. Acelaşi Yarmolenko şi-a continuat războiul de la distanţă cu Pacovksi însă golul doi a venit cu doar trei minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc şi a purtat semnătura unei rezerve. Blocat încă o dată impecabil de Pacovski, Yarmolenko a salutat reuşita coechipierului său Artem Kravets, care bine poziţionat, a inscis pentru 2-0 la Skopje.

A fost al doilea gol al serii şi ultimul pe arena „Filip II Makedonski”. Ucraina s-a impus fără emoţii în Macedonia, dar emoţiile calificării abia acum încep. Konoplyanka et comp vor evolua foarte probabil la baraj, întrucât este puţin probabil că Slovacia să rateze victoria în Luxemburg.Statisticile meciului

 
35
Posesie
65
 
 
5
Total şuturi
16
 
 
2
Pe poartă
8
 
 
1
Afară
8
 
 
2
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
2
Cornere
13
 
 
2
Offside
4
 
 
2
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
17
Faulturi
12
 
 
229
Total pase
529
 
 
168
Completate
458
 

Filmul meciului

 
9'
Yevhen Khacheridi
Besart Abdurahimi
(Feran Hasani)
22'
 
 
37'
Serhiy Sydorchuk
Vladica Brdarovski
45'+1
 
Leonard Zhuta
58'
 
 
59'
Yevhen Seleznyov
Mirko Ivanovski
(Blazhe Ilijoski)
64'
 
 
74'
Artem Kravets
(Yevhen Seleznyov)
Ilija Nestorovski
(Stefan Askovski)
78'
 
 
86'
Oleksandr Karavayev
(Andriy Yarmolenko)
 
87'
Artem Kravets
 
90'
Ruslan Malinovskiy
(Ruslan Rotan)

Echipele de start

1
3
14
6
2
11
4
8
23
20
10
7
11
10
18
16
14
17
3
20
13
12

Comentarii pe marginea meciului Macedonia - Ucraina