Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 08 septembrie 2015, ora 21:45
Macedonia
Macedonia
0 - 1
Spania
Spania

 
 
Tome Pacovski 8 (a)
Spania s-a impus în Macedonia şi este aproape de EURO 2016
Spania s-a impus în Macedonia şi este aproape de EURO 2016

Macedonia – Spania 0-1. „La Roja”, misiune îndeplinită la Skopje

Spania este foarte aproape de Euro 2016, după ce s-a impus în Macedonia cu 1-0 în urma unui autogol stupid al portarului gazdelor.

Spania este foarte aproape de Euro 2016, după ce s-a impus în Macedonia cu 1-0. Trupa lui Vicente del Bosque a controlat clar partida de la Skopje, decisă însă de un autogol stupid al portarului gazdelor.

Prima „surpriză” pregătită de Vicente del Bosque a fost una anunţată. David de Gea, protagonistul celui mai discutat transfer (eşuat) al verii, a fost titularizat în poarta Spaniei în dauna lui Iker Casillas. Fundaşul dreapta de la Real Madrid, Daniel Carvajal, a primit şi el şansa de a evolua în locul lui Juanfran, în timp ce Jordi Alba i-a lăsat locul în primul unsprezece „bavarezului” Juan Bernat. Isco, Cazorla şi Mata au fost celelalte noutăţi ale Spaniei în Macedonia, spre deosebire de partida de la Oviedo cu Slovacia. Gazdele s-au aşezat într-un 4-2-3-1 în care Mirko Ivanovski a jucat din nou rolul de vârf împins, în timp ce Askovski şi Radeski şi-au făcut în mod surprinzător loc în unsprezecele de start al lui Ljubinko Drulovic, care i-a lăsat pe banca de rezerve pe experimentaţii Ibraimi şi Trajkovski.

Ibericii au început ca din tun partida şi în minutul 7 aveau să deschidă scorul în urma unui autogol aproape comic al portarului Pacovski. Şutul centrare al lui Juan Mata l-a păcălit pe Pacovski şi „La Roja” trecea în avantaj pe arena „Filip ÎI Makedonski”. Cinci minute mai târziu, Diego Costa putea face 2-0  însă şutul său a lovit doar plasa laterală. Macedonia a replicat prin Petrovic în minutul 20, însă reluarea sa, deşi l-a lăsat spectator pe De Gea, a ocolit poarta oaspeţilor. David Silva, jucătorul spaniol cu cele mai multe pase reuşite în jumătatea adversă în aceste preliminarii, şi-a trecut şi el în cont două bune oportunităţi de gol în minutele 22 şi 29, pentru ca, la ultima fază a primei părţi, Dani Carvajal să fie aproape de prima sa reuşită în tricoul „La Roja”, după ce a încercat să-l imite pe Mata cu un şut centrare. De această dată însă, Pacovski a intervenit prompt.

Şi după pauză, maşinăria de pase a spaniolilor a dictat ritmul jocului, iar ocaziile au apărut treptat şi în repetate rânduri la poarta gazdelor. Isco şi-a încercat primul norocul printr-un şut de la marginea careului, pentru ca apoi David Silva să rateze aproximativ din aceeaşi poziţie. Macedonia putea egala după o oră scursă din meci, însă Busquets l-a blocat în ultima clipă pe Hasani, aflat în poziţie iminentă de gol. Noii intraţi Koke şi Paco Alcacer au creat următoarea şansă de gol a ibericilor, însă reuşita atacantului levantin a fost anulată pe motiv de offside. Iniesta şi-a făcut şi el apariţia pe teren în finalul partidei, iar publicul macedonean a reacţionat impresionant, aplaudându-l la scena deschisă pe starul Barcelonei.

Rezultatul a rămas însă neschimbat: Macedonia – Spania 0-1, autogolul din minutul 7 dovedindu-se decisiv pentru deznodământul jocului. Profitând de egalul Slovaciei cu Ucraina, Spania se desprinde în fruntea clasamentului şi are acum două puncte avans faţă de locul doi. Naţionala pregătită de Vicente del Bosque pare scăpată în câştigătoarea grupei, iar etapa viitoare are o misiune facilă în partida contra Luxemburgului.Statisticile meciului

 
30
Posesie
70
 
 
3
Total şuturi
11
 
 
0
Pe poartă
0
 
 
2
Afară
5
 
 
1
Blocate
6
 
 
0
Bare
1
 
 
1
Cornere
6
 
 
0
Offside
1
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
18
Faulturi
9
 
 
243
Total pase
740
 
 
180
Completate
678
 

Filmul meciului

 
8'
Tome Pacovski
 
30'
Diego Costa
Milovan Petrovikj
33'
 
 
47'
Sergio Busquets
 
61'
Paco Alcácer
(Diego Costa)
 
68'
Koke
(Diego Costa)
Aleksandar Trajkovski
(Mirko Ivanovski)
69'
 
Enis Bardi
(Stefan Askovski)
77'
 
 
78'
Andrés Iniesta
(Isco)
Agim Ibraimi
(Marjan Radeski)
85'
 

Echipele de start

1
18
14
6
2
17
16
23
11
19
21
13
19
21
20
5
22
17
3
15
14
12
433
12. De Gea
15. Ramos
14. Bernat
22. Isco
13. Mata
19. Costa
21. Silva

Comentarii pe marginea meciului Macedonia - Spania