Lukas Podolski, Germania
Lukas Podolski, Germania

Lukas Podolski, decis să fie protagonist pentru Germania la Euro 2016

Atacantul german Lukas Podolski a discutat despre prezenţa sa la Campionatul European 2016, în cadrul unei conferinţe de presă.
Articol scris de Răzvan Mitacu
2 iunie 2016

Lukas Podolski consideră că nu este o simplă „mascotă” în lotul echipei naţionale a Germaniei pentru Campionatul European 2016, insistând asupra faptului că va avea „un rol important” în parcursul reprezentativei ‘Die Mannschaft’ la turneul final din Franţa. Atacantul celor de la Galatasaray a marcat 48 de goluri pentru Germania în cele 127 de apariţii adunate de-a lungul carierei şi a făcut parte din lotul echipei care a devenit campioană mondială la turneul final din Brazilia.

Totuşi ultimul gol la nivel internaţional marcat de Lukas Podolski a fost consemnat cu mai bine de un an în urmă, ceea ce a dus la multe speculaţii referitoare la oportunitatea includerii sale în lotul pentru Euro 2016, care s-ar datora mai degrabă vastei experienţe decât a formei sportive de moment. Însă în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în cantonamentul naţionalei din ultima parte a perioadei de pregătire înainte de Euro 2016, Podolski a declarat că poate avea o contribuţie importantă pentru Germania: „În mod cert nu am venit aici ca o mascotă. Consider că această insinuare este o lipsă de respect. Am jucat peste 100 de meciuri pentru echipa naţională şi am participat la multe turnee finale, aşadar este nepotrivit să fiu considerat o mascotă la Euro 2016.” – a declarat fostul jucător al celor de la Bayern Munchen şi Arsenal.

Atacantul în vârstă de 30 de ani a marcat patru goluri de-a lungul carierei la Campionatul European şi se pregăteşte acum de a patra participare la un turneu final continental, o performanţă reuşită de puţini alţi jucători: „Dar niciodată nu am considerat că mi se cuvine în mod automat locul în echipa naţională. Am avut un rol important pentru Germania de-a lungul timpului, acesta va fi al şaptelea meu turneu final, iar selecţionerul ştie cum să utilizeze cel mai bine calităţile mele, atât pe teren cât şi în afara lui.” – a concluzionat Lukas Podolski.Comentarii