Joachim Low, selecţionerul Germaniei
Joachim Low, selecţionerul Germaniei

Low: „Suntem campioana mondială şi trebuie să confirmăm acest statut”

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a comentat parcursul echipei sale de-a lungul preliminariilor pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
28 aprilie 2015

Joachim Low a declarat că nu este preocupat în ceea ce priveşte situaţia Germaniei din grupa de calificare la Campionatul European 2016. Germania, care a învins Georgia cu scorul de 2-0 la Tbilisi, în ultimul meci din cadrul grupei D, se află pe locul al doilea în clasament, la egalitate cu Scoţia şi la un punct în spatele liderului Polonia.

„Am spus de mai multe ori că sunt conştient de situaţia noastră exactă. Eram obligaţi să câştigăm acest meci, aveam nevoie de cele trei puncte şi le-am obţinut.” – afirmă Low, citat de site-ul oficial DFB. În ciuda victoriei, selecţionerul Germaniei nu este încă mulţumit în totalitate de jocul echipei sale: „Mi-a plăcut jocul doar în prima repriză, apoi în partea a doua nu am fost suficient de convingători. Mai avem multe lucruri de pus la punct, trebuie să fim mai eficienţi şi imprevizibili.”

Deşi rezultatele de-a lungul preliminariilor pentru EURO 2016 nu au fost chiar cele aşteptate din partea campioanei mondiale, Low rămâne încrezător în echipa sa: „Nu ne uităm la alte rezultate, ne cunoaştem calităţile şi ştim că avem forţa necesară pentru a încheia pe primul loc. Nu avem motive să fim preocupaţi, din contră. Sunt foarte optimist şi băieţii ştiu exact de ce este nevoie pentru a ne califica la EURO 2016” – continua selecţionerul german.

Germania va înfrunta Gibraltar în următorul meci de calificare la Campionatul European 2016, o confruntare care în mod evident se anunţă extrem de facilă: „În iunie vom câştiga cu Gibraltar, iar apoi vom aştepta cu nerăbdare meciurile decisive din septembrie şi octombrie. Obiectivul nostru principal este să ne calificăm, restul devine secundar în acest moment. Vom vedea apoi ce putem face la turneul final din Franţa, însă cel mai important este ca de-a lungul ultimelor partide din grupă să avem un plan bine stabilit. Suntem echipa campioană mondială, suntem primii clasaţi în lume, aşadar trebuie să ne confirmăm acest statut şi să repetăm succesul de la Campionatul Mondial. Echipa noastră este încă tânără şi există un potenţial enorm la fiecare jucător din lotul nostru”.” – concluzionează Joachim Low.Comentarii