Suedia
Suedia

Lotul Suediei pentru Euro 2016

Selecţionerul Erik Hamren nu a efectuat nicio modificare faţă de lotul Suediei pentru Campionatul European convocat pe 11 mai.
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iunie 2016

Echipa naţională a Suediei şi-a păstrat aceeaşi listă de jucători pe care selecţionerul Erik Hamren a stabilit-o în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în vederea participării la Campionatul European 2016.

În aceste condiţii Marcus Berg şi John Guidetti vor concura pentru un loc alături de căpitanul Zlatan Ibrahimovic în compartimentul ofensiv al naţionalei, pentru meciurile de la turneul final din Franţa. Selecţionerul suedez l-a preferat ca titular pe atacantul celor de la Celta Vigo în meciul amical disputat luni seară cu Slovenia, deşi evoluţia acestuia nu a fost una încurajatoare.

Singura incertitudine pentru Erik Hamren este disponibilitatea de joc a mijlocaşului Albin Ekdal, care, deşi face parte din lot, resimte încă durere în zona spatelui după o căzătură pe o suprafaţă de sticlă şi ar putea să nu fie recuperat la timp pentru primul meci de la Campionatul European, programat cu Irlanda, pe 13 iunie.

Lotul Suediei pentru Euro 2016:

Portari: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (FC Copenhaga), Patrik Carlgren (AIK)

Fundaşi: Ludwig Augustinsson (FC Copenhaga), Mikael Lustig (Celtic), Andreas Granqvist (Krasnodar), Erik Johansson (FC Copenhaga), Victor Nilsson Lindelof (Benfica), Martin Olsson (Norwich City), Pontus Jansson (Torino)

Mijlocaşi: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (RB Leipzig), Oscar Hiljemark (Palermo), Kim Kallstrom (Grasshopper), Sebastian Larsson (Sunderland), Oscar Lewicki (Malmo), Pontus Wernbloom (CSKA Moscova), Erkan Zengin (Trabzonspor)

Atacanţi: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Emir Kujovic (Norrkoping), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)Comentarii