Scoţia
Scoţia

Lotul Scoţiei pentru meciurile cu Polonia şi Gibraltar

Selecţionerul Gordon Strachan a anunţat lotul de jucători în vederea ultimelor două meciuri din preliminariile pentru Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 octombrie 2015

Fundaşul de bandă în vârstă de 24 de ani al celor de la Aberdeen, Graeme Shinnie, a fost convocat în premieră la echipa naţională a Scoţiei, în vederea ultimelor două meciuri din preliminariile pentru Campionatul European 2016, programate a se disputa în data de 8 octombrie (pe teren propriu cu Polonia) şi 11 octombrie (în deplasare cu Gibraltar).

Selecţionerul Gordon Strachan a anunţat lotul de jucători pentru ultimele două partide din cadrul campaniei de calificare la Euro 2016, un lot din care nu fac parte fundaşul lui Derby, Craig Forsyth şi mijlocaşul lui Celtic, Stuart Armstrong, cei doi fiind înlocuiţi de mijlocaşul lui Wolverhampton Wanderers, Kevin McDonald, respectiv jucătorul celor de la Blackburn Rovers, Jordan Rhodes. Charlie Mulgrew a fost inclus în lot, însă antrenorul lui Celtic, Ronny Deila, a confirmat că jucătorul este incert din cauza unor probleme medicale.

Scoţia se află momentan pe poziţia a patra în grupa D de calificare la Campionatul European din 2016 şi mai păstrează şanse teoretice de a se clasa pe locul al treilea, care i-ar asigura prezenţa la barajul de calificare. Irlanda are însă un avantaj de patru puncte înainte de ultimele două meciuri, deşi naţionala condusă de Martin O’Neill pare a avea un program mai dificil, urmând a evolua cu Germania şi Polonia.
Lotul Scoţiei:

Portari: Gordon, Marshall, McGregor

Fundaşi: Berra, Greer, Hanley, Hutton, Martin, Mulgrew, Robertson, Shinnie, Whittaker

Mijlocaşi: Anya, Brown, D Fletcher, Forrest, McArthur, McDonald, Morrison, Maloney, Ritchie, Russell

Atacanţi: S Fletcher, Griffiths, Martin, Naismith, RhodesComentarii