Zlatan Ibrahimovic, Suedia
Zlatan Ibrahimovic, Suedia

Ljungberg: „Suedia nu înseamnă doar Ibrahimovic”

Fostul internaţional suedez, Fredrik Ljungberg, a prefaţat parcursul echipei naţionale, condusă la Euro 2016 de atacantul Zlatan Ibrahimovic.
Articol scris de Răzvan Mitacu
9 iunie 2016

Fostul mijlocaş al celor de la Arsenal şi West Ham United, Fredrik Ljungberg, a declarat că stilul de joc al căpitanului Zlatan Ibrahimovic poate ghida Suedia către fazele eliminatorii ale Campionatului European 2016, dar a subliniat de asemenea munca pe care ceilalţi jucători din lot o depun pentru prolificul atacant.

„Acesta este modul în care joacă el şi va fi foarte important pentru Suedia ca Ibrahimovic să facă un turneu final bun, pentru ca echipa să poată avea şanse reale de a se califica din grupă.” – a declarat Fredrik Ljungberg, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul thelocal.se – „Dar vreau să scot în evidenţă faptul că avem mulţi jucători care nu primesc la fel de multă atenţie, deşi ei fac o muncă la fel de importantă, deoarece îi asigură spatele pentru ca el să poată avea libertatea necesară pentru a se exprima aşa cum doreşte şi cum ştie să o facă. Este cu siguranţă cel mai mare jucător din echipă, dar Suedia nu înseamnă doar Ibrahimovic şi mi se pare corect să spunem lucrul acesta.” – a precizat Ljungberg, care colaborează cu Arsenal în calitate de antrenor al unei grupe de juniori. Ultima sa prezenţă în echipa naţională datează de la Euro 2008, când Suedia nu a reuşit să depăşească faza grupelor.

Zlatan Ibrahimovic este cel mai bun marcator al echipei naţionale la turneele finale de Campionat European, cu şase goluri înscrise până în prezent, din zece meciuri disputate. De asemenea, fostul atacant al lui Paris Saint-Germain, care a preferat să nu dezvăluie încă numele viitare sale echipe, este autorul a 11 dintre cele 19 goluri marcate de Suedia în campania de calificare la Campionatul European 2016, inclusiv trei reuşite în duelul decisiv cu Danemarca de la Baraj. 62 de goluri în 112 partide reprezintă bilanţul complet al lui Zlatan Ibrahimovic în tricoul echipei naţionale, de-a lungul unei cariere de 15 ani.Comentarii