Preliminariile EURO 2016, Grupa E, 08 septembrie 2015, ora 21:45
Lituania
Lituania
2 - 1
San Marino
San Marino

Fiodor Černych 7
Lukas Spalvis 90+2
 
Matteo Vitaioli 55
Lituania a câştigat greu meciul cu San Marino
Lituania a câştigat greu meciul cu San Marino

Lituania – San Marino 2-1. Spalvis aduce trei puncte în prelungiri pentru gazde

La Vilnius, Lituania a învins greu San Marino cu scorul de 2-1 printr-un gol venit abia în minutele de prelungire.

La Vilnius, pe LFF Stadionas, Lituania a învins greu San Marino cu scorul de 2-1. Golul victoriei gazdelor a venit abia în minutele de prelungire, la capătul unui meci cu doi eliminaţi, câte unul din fiecare tabără.

Fără nicio miză reală, meciul codaşelor din grupa E s-a demonstrat a fi unul interesant. Oaspeţii au fost aproape de o doua surpriză în aceste preliminarii, după ce reuşiseră să smulgă Estoniei un 0-0, pe 15 noiembrie anul trecut. Lituania a dominat autoritar jocul cu mai modesta sa adversară, însă a câştigat greu partida.

Fostul portar al Stelei, Gidrius Arlauskis şi actualul portar de la Dinamo, Cernyauskas, au fost printre protagoniştii partidei, pe care Lituania a început-o în forţă, deschizând scorul încă din minutul 7. Fedor Chernykh a marcat după o combinaţie cu Novikovas şi totul părea a decurge normal pentru lituanieni. În ciuda dominarii constante şi a ocaziilor irosite de Slavikas, Slivka sau Novikovas, Lituania a fost egalată imediat după pauză.

În minutul 50, Arlauskis, ieşit în întâmpinarea lui Danilo Rinaldi, l-a faultat pe atacantul cu origini argentiniene şi a fost eliminat. În locul său a intrat în poartă Cernyauskas, care a fost învins cu multă uşurinţă din lovitura liberă rezultată de atacantul lui Coriano, Matteo Vitaioli. A fost primul gol marcat în aceste preliminarii de naţionala statului San Marino şi prima reuşită a atacantului născut la Fiorentino pentru echipa sa reprezentativă.

Cu Deyvidas Mateluvecius intrat pe final în locul lui Slavickas şi cu Novikovas în prim plan în rol de servant, Lituania a ratat desprinderea în minutul 82. Cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, Chiaruzzi a fost eliminat de la oaspeţi, iar lituanienii au ştiut să profite în final de acest lucru.

În minutul 90+2, Spalvis a reuşit să aducă golul victoriei pentru elevii lui Pankratjevas, după un nou assist al excelentului Novikovas şi Lituania a sărbătorit astfel prima victorie din ultimele cinci jocuri din grupă şi a treia din opt partide disputate. În urma acestui rezultat, Lituania rămâne pe locul 5 in grupă cu nouă puncte acumulate, în timp ce San Marino este în continuare ultimă clasată cu un singur punct acumulat în grupa E.Statisticile meciului

 
0
Posesie
0
 
 
20
Total şuturi
1
 
 
8
Pe poartă
1
 
 
9
Afară
0
 
 
3
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
7
Cornere
0
 
 
3
Offside
1
 
 
2
Galbene
5
 
 
1
Roşii
1
 
 
17
Faulturi
20
 
 
0
Total pase
0
 
 
0
Completate
0
 

Filmul meciului

Fiodor Černych
(Arvydas Novikovas)
7'
 
 
26'
Manuel Battistini
 
40'
Mattia Stefanelli
Giedrius Arlauskis
50'
 
Vytautas Černiauskas
(Vykintas Slivka)
53'
 
 
55'
Matteo Vitaioli
Arvydas Novikovas
60'
 
 
66'
Cristian Brolli
 
67'
Nicola Chiaruzzi
 
68'
Maicol Berretti
(Lorenzo Gasperoni)
 
73'
José Hirsch
(Mattia Stefanelli)
Deivydas Matulevičius
(Vaidas Slavickas)
73'
 
 
80'
Andy Selva
(Matteo Vitaioli)
Karolis Chvedukas
(Linas Pilibaitis)
82'
 
Lukas Spalvis
83'
 
 
88'
Nicola Chiaruzzi
Lukas Spalvis
(Arvydas Novikovas)
90'+2
 

Comentarii pe marginea meciului Lituania - San Marino