Robert Lewandowski, Polonia
Robert Lewandowski, Polonia

Lewandowski: „Victoria cu Germania, un moment decisiv pentru Polonia”

Căpitanul naţionalei Poloniei, Robert Lewandowski, a discutat despre parcursul echipei din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iunie 2016

Robert Lewandowski se află din nou în centrul multor speculaţii referitoare la un posibil transfer, cu presupuse negocieri între actualul său club, Bayern Munchen, şi Real Madrid. Însă în cadrul unui interviu acordat pentru ESPN înainte de deplasarea în Franţa pentru Campionatul European 2016, căpitanul echipei naţionale a Poloniei nu a părut interesat de această situaţie, arătându-se chiar „deranjat” de subiect: „Nu are sens să discutăm despre acest lucru, eu sunt fericit la Bayern, însă acum nu mă gândesc la contracte, ci doar la Euro 2016”. Atacantul în vârstă de 27 de ani a trecut printr-o situaţie similară şi în urmă cu patru ani, când selecţionerul de atunci al Poloniei, Franciszek Smuda, a afirmat public faptul că jucătorul va pleca de la Borussia Dortmund la Manchester United după Campionatul European de pe teren propriu. În schimb, negocierile s-au dovedit mult mai complicate, iar Lewandowski a ajuns în cele din urmă la Bayern Munchen liber de contract, în 2014.

Polonia se află încă în căutarea primului succes la un turneu final de Campionat European, după ce în urmă cu patru ani a dezamăgit pe teren propriu: „Toată lumea din Polonia credea că vom câştiga Euro 2012” – a declarat Robert Lewandowski, citat de ESPN – „Presiunea din 2012 a fost una pe care ne-am creat-o singuri şi nu ne-a ajutat absolut deloc. De această dată atmosfera este diferită, nivelul de încredere în rândul colectivului este mult mai mare. Victoria din meciul cu Germania, campioana mondială, ne-a deschis ochii asupra potenţialului pe care echipa noastră îl are.”

Naţionala pregătită de Adam Nawalka a învins Germania cu scorul de 2-0 la Varşovia, pe 11 octombrie 2014, ceea ce a reprezentat primul succes din istorie contra nemţilor şi un moment decisiv în parcursul de calificarea la Euro 2016: „Eu mă pregătesc zilnic cu jucătorii de la Bayern, îi cunosc foarte bine, dar pentru echipa mea conştientizarea faptului că putem învinge cea mai puternică naţională din lume ne-a adus mult entuziasm şi încredere. Cred că nici noi nu ne dădeam seama cât de multe lucruri avem capacitatea de a realiza.” – a concluzionat atacantul echipei naţionale a Poloniei.Comentarii