Robert Lewandowski, Polonia
Robert Lewandowski, Polonia

Lewandowski: „Polonia poate fi surpriza de la Euro 2016”

Căpitanul Poloniei, Robert Lewandowski, a discutat despre perspectivele echipei naţionale în vederea Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 mai 2016

Robert Lewandowski s-a impus în duelul de la distanţă cu Pierre-Emerick Aubameyang pentru titlul de golgheter în Bundesliga, iar cele 30 de goluri marcate de prolificul atacant polonez au contribuit decisiv mai ales la titlul câştigat de Bayern Munchen, campioană a Germaniei pentru al patrulea an consecutiv.

Forma foartă bună a lui Robert Lewandowski reprezintă un motiv de încredere pentru Polonia în vederea Campionatului European 2016, unde atacantul lui Bayern Munchen va fi căpitanul echipei şi liderul de pe teren, mare parte din speranţele suporterilor polonezi fiind legate de randamentul atacantului: „De fiecare dată când mă întâlnesc cu colegii şi staff-ul la echipa naţională, toată lumea mă felicită pentru numărul de goluri pe care le-am marcat în acest sezon.” – a declarat jucătorul în vârstă de 27 de ani, citat de cotidianul local Rzeczpospolita – „Dar echipa de club şi cea naţională reprezintă două lucruri total diferite. Pentru a putea realiza o performanţă importantă la Euro 2016 va fi necesar să jucăm precum o echipă unită, nu ca individualităţi, indiferent de golurile sau statisticile fiecăruia dintre noi la nivelul clubului. Dar noi am demonstrat deja că ştim să alcătuim un grup solid şi suntem pregătiţi să fim surpriza turneului final.” – a precizat Robert Lewandowski.

„O calificare în fazele eliminatorii ale competiţiei ar fi o realizare excepţională pentru noi şi acesta este obiectivul nostru la Euro 2016. Ca naţională poţi să creşti doar prin impunerea unor obiective ambiţioase şi prin jocuri împotriva celor mai puternice echipe din lume, precum Germania, pe care o cunoaştem foarte bine.” – a concluzionat atacantul celor de la Bayern Munchen.

Polonia face parte din grupa C de la Campionatul European 2016, unde va debuta pe 12 iunie, în meciul cu Irlanda de Nord, programat a se disputa pe Stade de Nice. Patru zile mai târziu echipa pregătită de selecţionerul Adam Nawalka se va deplasa la Saint-Denis pentru confruntarea cu Germania, pentru ca apoi ultima partida din grupă să aibă loc pe 21 iunie, pe stade Velodrome din Marseille, cu Ucraina.Comentarii