Robert Lewandowski, Polonia
Robert Lewandowski, Polonia

Lewandowski: „Germania este favorită, dar Polonia crede în şansa ei”

Căpitanul naţionalei Poloniei, Robert Lewandowski, a prefaţat meciul cu Germania, care va avea loc joi pe Stade de France din Paris.
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 iunie 2016

Germania se pregăteşte să înfrunte Polonia în cel de-al doilea meci al oamenilor lui Joachim Low de la Campionatul European 2016, ambele echipe având trei puncte în grupa C, înainte de confruntarea directă, care va avea loc joi seara, pe Stade de France din Paris. Polonezii s-au impus cu 1-0 în faţa Irlandei de Nord în prima partidă de la Euro 2016, iar căpitanul naţionalei pregătite de Adam Nawalka, Robert Lewandowski, a prefaţat duelul contra campioanei mondiale, care poate fi decisiv în vederea calificării în rundele eliminatorii ale turneului final din Franţa.

Întrebat despre debutul la Euro 2016, atacantul celor de la Bayern Munchen a replicat: „Există întotdeauna presiune la primul meci, dar suntem bucuroşi că am obţinut toate cele trei puncte. Am controlat jocul pe toată durata partidei, deşi ar fi trebuit să mai marcăm o dată sau de două ori pentru a sta mai liniştiţi pe final, însă trei puncte sunt trei puncte, iar acum ne putem concentra pe Germania, care din punctul meu de vedere reprezintă principala favorită la câştigarea turneului. Ştim cât sunt de puternici în acest moment, dar orice se poate întâmpla. Trebuie să rămânem calmi şi încrezători în şansa noastră, să jucăm la fel precum am făcut-o cu Irlanda de Nord, fără teamă şi fără stres.” – a afirmat prolificul jucător polonez, în cadrul unui interviu acordat pentru dfb.de.

Lewandowski cunoaşte foarte bine majoritatea jucătorilor din tabăra adversă, având în vedere prezenţa sa în Bundesliga, dar acest lucru nu reprezintă neapărat un avantaj: „Şi ei mă cunosc la fel de bine. Mă pregătesc zilnic alături de colegii de la Bayern, împotriva Germaniei am mai jucat de două ori în preliminarii, aşadar ne cunoaştem cu toţii destul de bine. Însă nu cred că va conta foarte mult. Indiferent de situaţie, Germania are jucători incredibili, are pe fiecare post cel puţin doi jucători de cel mai înalt nivel, acesta este lucrul care trebuie să ne preocupe.” – a concluzionat Robert Lewandowski.Comentarii