Gareth Bale, Ţara Galilor
Gareth Bale, Ţara Galilor

Leonid Slutsky: „Jucătorii de nivelul lui Gareth Bale nu pot fi marcaţi om la om”

Selecţionerul Rusiei, Leonid Slutsky, a prefaţat meciul cu Ţara Galilor, care va avea loc luni seara în cadrul grupei B de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Selecţionerul Rusiei, Leonid Slutsky, consideră că este aproape imposibil ca un jucător precum Gareth Bale să fie marcat om la om, înainte de meciul direct cu Ţara Galilor, programat a se disputa luni, la Toulouse, în cadrul grupei B de la Euro 2016. Naţionala pregătită de Leonid Slutsky va avea nevoie de un succes pentru a mai spera la calificarea în rundele eliminatorii ale Campionatului European, după ce a adunat un singur punct din primele două întâlniri de la turneul final din Franţa.

Atacantul celor de la Real Madrid a marcat în ambele meciuri de până acum ale naţionale sale, cu Slovacia şi Anglia, iar selecţionerul rus atrage atenţia asupra necesităţii de a limita potenţialul ofensiv al lui Gareth Bale, precum şi a mijlocaşului celor de la Arsenal, Aaron Ramsey: „Cred că este extrem de dificil să marchezi om la om fotbalişti extraordinari precum Gareth Bale.” – a declarat Leonid Slutsky în cadrul conferinţei de presă susţinută duminică – „Este un jucător care primeşte foarte multă libertate de acţiune şi apare în toate zonele de pe teren. Vom încerca să îl neutralizam printr-un marcaj în zonă. Ţara Galilor are două vedete internaţionale, doi jucători de top, Bale şi Ramsey. Jocul lor ofensiv depinde foarte mult de interacţiunea dintre cei doi, dar per total au o echipă puternică şi sunt foarte periculoşi pe contraatac.” – şi-a continuat analiza Leonid Slutsky.

În ceea ce priveşte şansele Rusiei de a continua la Euro 2016, actualul antrenor al celor de la CSKA Moscova a precizat: „Meciurile au fost foarte strânse, iar diferenţa a fost de fiecare dată făcută de episoade, sperăm ca de data aceasta lucrurile să meargă mai bine pentru noi. Suntem cu toţii conştienţi de importanţa acestui meci, dar nu vom trata partida cu Ţara Galilor într-o manieră diferită faţă de celelalte. Nu există o formulă câştigătoare în astfel de situaţii, trebuie doar să încercăm să direcţionăm meciul în sensul dorit de noi.” – a concluzionat Leonid Slutsky.Comentarii