Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei
Leonid Slutsky, selecţionerul Rusiei

Leonid Slutsky, înainte de Rusia – Slovacia: „Victoria este obligatorie”

Selecţionerul Leonid Slutsky a prefaţat meciul pe care Rusia îl va disputa cu Slovacia în cadrul grupei B de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
13 iunie 2016

Echipa naţională a Rusiei a salvat un punct important în primul meci de la Euro 2016, graţie golului marcat de experimentatul fundaş al celor de la CSKA Moscova, Vasili Berezutski, în prelungirile confruntării de pe Stade Vélodrome din Marseille, cu Anglia (1-1), însă aspectul sportiv al evenimentului a fost umbrit de incidentele cauzate de suporterii ruşi, care i-au atacat pe fanii englezi la scurt timp după finalul partidei, precum şi în afara stadionului. În urma acestei situaţii, UEFA a anunţat deschiderea unei anchete şi a avertizat cele două naţionale că ar putea fi excluse de la Euro 2016 în cazul unor incidente similare. Selecţionerul Rusiei, Leonid Slutsky, a preferat totuşi să îşi îndrepte atenţia doar pe jocul de pe teren:

„Nu sunt la curent cu ceea ce s-a întâmplat exact, noi ne concentrăm doar pe o pregătire cât mai bună a meciurilor. În orice caz este clar faptul că astfel de incidente nu reprezintă un lucru bun pentru fotbal.” – a declarat Leonid Slutsky, care mai apoi a revenit asupra deznodământului partidei cu Anglia: „Sunt foarte mulţumit de jucătorii mei pentru faptul că au crezut în şansa lor până la final şi în ciuda presiunii din acel moment au reuşit să înscrie, deşi este extrem de dificil să revii în meci atât de târziu. Au continuat să lupte până la final şi au salvat un rezultat de egalitate. Vreau sa subliniez faptul că Anglia a dominat jocul, dar noi am avut capacitatea de a face faţă presiunii şi am blocat atacanţii lor într-o manieră eficientă.”

Dacă remiza din confruntarea cu Anglia reprezintă un rezultat mulţumitor pentru Rusia, selecţionerul Leonid Slutsky îşi propune să obţină toate cele trei puncte din meciul cu Slovacia, programat a se disputa miercuri, 15 iunie, de la ora 16:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq: „Urmează acum partida cu Slovacia, una pe care este obligatoriu să o câştigăm pentru a se situa într-o poziţie bună înainte de meciul cu Ţara Galilor. Orice alt rezultat în afara unui succes ne va complica situaţia, aşadar va trebui să fim inteligenţi şi să direcţionăm confruntarea în sensul dorit de noi.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Rusiei, citat de site-ul espnfc.co.uk.Comentarii