Lassana Diarra, Franţa
Lassana Diarra, Franţa

Lassana Diarra, indisponibil pentru Euro 2016

Lassana Diarra a fost înlocuit de Morgan Schneiderlin în lotul Franţei pentru Campionatul European 2016, după ce a suferit o accidentare la genunchi.
Articol scris de Răzvan Mitacu
1 iunie 2016

La doar o zi după ce a anunţat lotul final al celor 23 de jucători convocaţi pentru Campionatul European 2016, selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Didier Deschamps, se vede deja nevoit să facă o modificare din cauza problemei medicale a lui Lassana Diarra, care a părăsit antrenamentul de ieri din cauza unei accidentări la genunhi, iar controalele medicale ulterioare au confirmat absenţa sa de la Euro 2016.

În aceste condiţii, mijlocaşul celor de la Manchester United, Morgan Schneiderlin, a fost chemat de urgenţă în cantonamentul naţionalei, după cum a anunţat oficial Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) prin intermediul unui scurt mesaj publicat pe contul de Twitter. Jucătorul în vârstă de 31 de ani al lui Olympique Marseille ar fi fost foarte probabil titular în echipa gândită de Didier Deschamps, alături de Paul Pogba şi Blaise Matuidi, însă Franţa are la dispoziţie alternative importante precum Yohan Cabaye sau N’Golo Kante, alături de mijlocaşul lui Manchester United, recent convocat la reprezentativa ţării gazdă.

Franţa i-a pierdut deja pe Raphael Varane şi Jeremy Mathieu din cauza unor accidentări musculare şi va spera acum să nu mai confrunte cu probleme medicale înainte de meciurile de la Euro 2016, unde oamenii lui Didier Deschamps vor înfrunta România, Albania şi Elveţia în cadrul grupei A.Comentarii