Lars Lagerback, selecţionerul Islandei
Lars Lagerback, selecţionerul Islandei

Lagerback prefaţează Franţa – Islanda: „Franţa este favorită, dar nu invincibilă”

Selecţionerul Islandei, Lars Lagerback, a discutat despre meciul pe care echipa sa îl va susţine cu Franţa în sferturile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iulie 2016

„Cu siguranţă Franţa porneşte cu prima şansă, este favorită, dar nu este invincibilă. Pentru noi important va fi să intrăm pe teren convinşi de faptul că îi putem învinge. Dacă aceasta va fi atitudinea noastră, sunt sigur că le vom putea pune foarte multe probleme francezilor.” – selecţionerul naţionalei Islandei, Lars Lagerback, a participat în cursul zilei de ieri la o conferinţă de presă pentru a discuta despre meciul pe care echipa sa îl susţine în sferturile de finală ale Campionatului European 2016, împotriva reprezentativei ţării gazdă.

Partida, programată a se disputa pe Stade de France din Paris, va fi una specială pentru Islanda, indiferent de deznodământul calificării, oamenii lui Lars Lagerback reuşind deja să îşi depăşească mult condiţia la Euro 2016: „Presiunea este în totalitate pe adversar, după cum s-a întâmplat la toate meciurile noastre de la acest turneu final. Probabil că de acum vom fi trataţi cu mult mai multă atenţie, iar acest lucru ne onorează, deoarece înseamnă că ne-am construit un renume şi am impresionat la Campionatul European. Nu ştiu dacă suntem cea mai mare surpriză de la turneul final, ştiu doar că realizările noastre se bazează pe multă muncă, pe un grup unit şi spirit de echipă, iar noi am fost încă de la început conştienţi de calităţile noastre.” – a declarat selecţionerul suedez al Islandei.

Lars Lagerback a glumit apoi în ceea ce priveşte prezenţa pe bancă alături de Heimir Hallgrimsson, antrenorul care l-a ajutat să pregătească parcursul la Campionatul European 2016: „Patru ochi văd întotdeauna mai bine ca doi. Iar eu am fost mereu încăpăţânat şi nu am învăţat limba.”Comentarii