Lars Lagerback, Islanda
Lars Lagerback, Islanda

Lagerback: „Islanda se bazează pe forţa grupului şi pe experienţa lui Gudjohnsen”

Selecţionerul Lars Lagerback a prefaţat duelul cu Portugalia din primul meci al naţionalei Islandei la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

Campionatul European 2016 va începe vineri, prin meciul dintre Franţa şi România, însă Islanda va trebui să aştepte până marţi pentru a bifa prima prezenţă la un turneu final. Selecţionerul Lars Lagerbäck prefaţează deja confruntarea cu Portugalia, programată a se disputa pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne şi lansează un atac dur la adresa celor doi jucători ai lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi Pepe, caracterizaţi ca „actori de Hollywood”.

„Va fi o partidă extrem de dificilă pentru noi, Portugalia se bazează pe unul dintre cei mai buni jucători din lume, Cristiano Ronaldo, care de asemenea este şi un foarte bun actor. În finala Champions League am mai văzut un alt jucător (Pepe, ndr) care ar putea să meargă la Hollywood”. Lars Lagerbäck se referă în mod special la simularea fundaşului portughez, în tentativă de a obţine un cartonaş roşu pentru Filipe Luis: „Nu îmi plac absolut deloc acest tip de acţiuni şi aş vrea ca la finalul meciului astfel de imagini să fie analizate pentru ca respectivii jucători să fie sancţionaţi.” – a continuat selecţionerul echipei naţionale a Islandei.

Lars Lagerbäck, care se află pe banca tehnică a naţionalei alături de Heimir Hallgrímsson, a discutat despre punctele forte ale Islandei înainte de Euro 2016: „Am demonstrat şi de-a lungul preliminariilor pentru Campionatul European faptul că alcătuim un grup solid şi putem să punem în dificultate pe oricine. Forţa grupului este cea mai importantă în fotbal, după cum am putut vedea în repetate rânduri. Desigur, la un turneu final de acest nivel este nevoie şi de experienţă pentru a gestiona momentele decisive ale meciurilor, care vor face diferenţa la finalul grupei, iar în acest sens ne bucurăm să avem alături de noi un jucător precum Eidur Gudjohnsen, care ne poate ajuta foarte mult, atât pe teren, cât şi în afara lui.” – a concluzionat selecţionerul suedez al Islandei.Comentarii