Kyle Lafferty, Irlanda de Nord
Kyle Lafferty, Irlanda de Nord

Lafferty: „Cu Ucraina ne vom revanşa în faţa suporterilor”

Atacantul Kyle Lafferty a prefaţat meciul pe care Irlanda de Nord îl va disputa cu Ucraina în grupa C de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
15 iunie 2016

Un debut de Campionat European modest, prin eşecul suferit contra naţionalei Poloniei pe stadionul Allianz Riviera din Nice, a făcut ca Irlanda de Nord să se afle în faţa perspectivelor eliminării din grupa C a turneului final, iar acum oamenii lui Michael O’Neill vor avea neapărată nevoie de victorie în meciul cu Ucraina, care va avea loc joi, de la ora 19:00, pe arena din Lyon.

Campioana mondială Germania va fi ultimul adversar al Irlandei de Nord în cadrul grupei C, astfel că echipa pregătită de Michael O’Neill este conştientă de importanţa confruntării cu Ucraina şi va spera la o evoluţie mult mai bună faţă de prestaţia negativă din duelul cu Polonia, când nord-irlandezii nu au reuşit să trimită niciun şut pe spaţiul porţii apărată de Wojciech Szczesny. Totuşi, atacantul celor de la Norwich City, Kyle Lafferty, se arată încrezător în şansele echipei sale de a obţine un rezultat pozitiv: „Pentru Michael, pentru întreg staff-ul său şi pentru toată lumea care a plătit mulţi bani în schimbul posibilităţii de a veni aici şi a ne susţine, avem datoria de a ne revanşa după ce i-am dezamăgit. Joi ne dorim să reparăm lucrurile, iar printr-o victorie avem în continuare şanse de a ne califica din grupă. Trebuie să credem până la final, mai avem încă două meciuri şi sunt convins că împotriva Ucrainei vom avea o evoluţie mult mai bună faţă de meciul cu Polonia.” – a declarat jucătorul în vârstă de 28 de ani, citat de site-ul belfasttelegraph.co.uk.

„Niciun jucător nu va dezamăgi suporterii, chiar dacă nu vom obţine rezultatul dorit în partida de joi. Spiritul de luptă şi determinarea care ne-au adus calificarea la Euro 2016 vor fi pe teren la meciul cu Ucraina.” – a fost promisiunea făcută de Kyle Lafferty, titular şi integralist la partida de debut de la Campionatul European din Franţa, deşi fără mari realizări în atacul Irlandei de Nord.Comentarii