Kevin De Bruyne, Eden Hazard (Belgia)
Kevin De Bruyne, Eden Hazard (Belgia)

Kevin De Bruyne şi Eden Hazard, disponibili pentru meciul Belgia – Irlanda

Selecţionerul Marc Wilmots s-a arătat încrezător în şansele jucătorilor Eden Hazard şi Kevin De Bruyne de a evolua în meciul Belgiei cu Irlanda.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 iunie 2016

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, a confirmat faptul că Eden Hazard şi Kevin De Bruyne vor putea reveni la antrenamentele echipei naţionale în cursul zilei de joi şi vor fi astfel apţi de joc pentru cea de-a doua partidă a Belgiei de la Euro 2016, programată a se disputa sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul Matmut-Atlantique din Bordeaux, cu Irlanda.

Cei doi jucători au evoluat în confruntarea pierdută contra Italiei la debutul în grupa E de la Campionatul European 2016, dar apoi nu au putut să participe la sesiunile de antrenamente de marţi şi miercuri din cauza unor probleme medicale. Mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester City a acuzat o uşoare accidentare musculară, în timp ce căpitanul Eden Hazard a resimţit durere la genunchi, în urma unei contre de joc. Totuşi, selecţionerul Marc Wilmots este optimist în ceea ce priveşte şansele celor doi de a fi prezenţi pe teren cu Irlanda: „Kevin a efectuat controale şi a primit un tratament la Centrul Medical din Haillan. Recuperarea lui decurge bine, din păcate singura metodă pentru a elimina tensiunea din musculatură este odihna, aşadar nu s-a putut antrena în ultimele zile. Eden a rămas la hotel. A efectuat un program de recuperare diferenţiat, în bazin şi în sala de forţă. Amândoi ar putea reveni la antrenamente mâine.” – a declarat selecţionerul belgian, citat de site-ul goal.com.

Marc Wilmots pregăteşte deja meciul contra Irlandei, decisiv în ceea ce priveşte configuraţia finală a grupei având în vedere eşecul cu Italia: „Voi urmări partida Irlanda – Suedia în această după amiază. Va fi un alt meci, un alt context. Nu ne aflăm într-o situaţie ideală, iar cele zero puncte din clasament ne vor aduce o presiune suplimentară, dar sunt sigur că putem pregăti cât mai bine acest meci şi putem câştiga.” – a adăugat selecţionerul echipei naţionale a Belgiei.Comentarii