Shaqiri a marcat un gol fabulos în Elveţia - Polonia
Shaqiri a marcat un gol fabulos în Elveţia - Polonia

Jucătorul zilei la EURO 2016: 25 iunie – Xherdan Shaqiri (Elveţia – Polonia)

Xherdan Shaqiri a reuşit un gol superb dintr-o foarfecă de pe linia careului de 16 metri care a împins în prelungiri meciul Elveţia - Polonia.
Articol scris de David Petre
26 iunie 2016

O zi cu trei meciuri plictisitoare a fost salvată de golul fabulos marcat de Xherdan Shaqiri cu o foarfecă de pe linia careului de 16 metri. Probabil că şi Marco van Basten ar fi fost indivios văzând execuţia impecabilă a jucătorului lui Stoke City, picată cum se nu putea mai bine pentru elveţieni, în ultimele zece minute ale unui joc în care erau conduşi cu 1-0. Graţie acestui gol Elveţia a trimis meciul în prelungiri şi ulterior la loviturile de departajare, unde Shaqiri şi-a făcut din nou datoria şi a transformat fără emoţii, dar nu a fost suficient pentru ca naţionala sa să meargă la departe.

Shaqiri a fost numit, pe bună dreptate, jucătorul meciului. Neobosit, a fost omul care a impulsionat echipa prin cursele sale regulate în banda dreaptă, nenumărate centrări în careu şi driblinguri rafinate pe suprafaţă restrânsă. A venit la EURO 2016 din postura de vedetă a Elveţiei şi s-a achitat onorabil de acest statut. Iar golul său din optimea de finală cu Polonia va rămâne, peste ani, în topurile celor mai frumoase reuşite ale turneelor finale.Comentarii