Cristiano Ronaldo, eroul Portugaliei în meciul cu Ungaria
Cristiano Ronaldo, eroul Portugaliei în meciul cu Ungaria

Jucătorul zilei la EURO 2016: 22 iunie – Cristiano Ronaldo (Ungaria – Portugalia)

Cristiano Ronaldo a marcat de două ori în meciul Ungaria - Portugalia şi a devenit primul jucător care punctează la patru Campionate Europene diferite.
Articol scris de David Petre
23 iunie 2016

În ziua în care Zlatan Ibrahimovic a disputat ultimul său meci în tricoul echipei naţionale, jucătorul zilei de la EURO 2016 a fost Cristiano Ronaldo. A avut nevoie de trei partide şi 24 de şuturi pentru a marca, dar primele sale goluri de la Campionatul European au venit când nu se poate mai bine, dubla sa contra Ungariei oferind Portugaliei calificarea în optimile de finală deşi lusitanii nu au obţinut încă nicio victorie.

Condusă de trei ori, Portugalia a revenit de fiecare dată pe tabela de marcaj. Două din goluri au fost reuşite de starul lui Real Madrid, primul fiind o adevărată bijuterie. Au fost golurile prin care Ronaldo a devenit primul jucător care marchează la patru turnee europene diferite, iar totalul golurilor sale la EURO a ajuns la 8, la unul singur de recordul deţinut de Michel Platini.

Contra Ungariei, Ronaldo a bifat al 17-lea său joc la Campionatul European de Fotbal (record absolut) şi al treilea meci consecutiv în care expediază cel puţin zece şuturi spre poartă.Comentarii