Michael McGovern, Irlanda de Nord
Michael McGovern, Irlanda de Nord

Jucătorul zilei la EURO 2016: 21 iunie – Michael McGovern (Irlanda de Nord – Germania)

Michael McGovern a avut o serie de intervenţii "eroice" care au făcut ca, la final, Irlanda de Nord să piardă la diferenţă minimă meciul cu Germania.
Articol scris de David Petre
22 iunie 2016

Într-o zi în care la EURO 2016 au jucat Germania, Spania, Polonia sau Croaţia, opţiunea noastră pentru cel mai bun jucător este acordată goalkeeperului Irlandei de Nord, Michael McGovern. Echipa sa a părăsit terenul învinsă de Germania, dar McGovern a făcut minuni în poartă şi a făcut ca, la final, diferenţa să fie minimă în favoarea actualei campioane mondiale.

Probabil că cel mai frustrat om după acest meci a fost Thomas Muller, care a avut trei ocazii uriaşe de a marca primul său gol la un Campionat European, însă s-a lovit de fiecare dată de reflexele uluitoare ale unui portar nord-irlandez care în momentul de faţă nu are echipă şi care, până la EURO 2016, era necunoscut în afara ţării sale şi a Scoţiei, unde a activat de-a lungul întregii sale cariere.

„McGovern este singurul motiv pentru care Irlanda de Nord se mai află la EURO”, scrie BBC, care consideră că invervenţiile goalkeeperului în meciul cu Germania au fost „eroice”. Trebuie remarcat faptul că, în acest joc, nemţii au stabilit noi borne la actualul turneu final: cele mai multe pase (713), cele mai multe pase completate (653) şi cea mai bună posesie (71%).Comentarii