Aaron Ramsey, Ţara Galilor
Aaron Ramsey, Ţara Galilor

Jucătorul zilei la EURO 2016: 20 iunie – Aaron Ramsey (Rusia – Ţara Galilor)

Aaron Ramsey a reuşit un gol şi o pasă de gol în meciul Ţara Galilor - Rusia 3-0, prin care galezii au câştigat Grupa B de la EURO 2016.
Articol scris de David Petre
21 iunie 2016

Aaron Ramsey se remarcase şi în meciul cu Anglia drept cel mai activ om al Ţării Galilor, neobosit între cele două careuri şi mereu în căutatea balonului, dar în cele din urmă a fost eclipsat de golul fabulos al lui Gareth Bale şi de reuşitele englezilor care au întors în favoarea lor rezultatul. 20 iunie este însă ziua în care mijlocaşul lui Arsenal nu mai poate rata distincţia „Jucătorul zilei”, după o nouă prestaţie excelentă, încununată acum cu un gol şi un assist.

Faţă în faţă cu o calificare istorică, Ţara Galilor putea simţi acea „teamă de succes” despre care se vorbeşte mereu la echipele mici, însă jucătorii săi nu s-au lăsat intimidaţi nicio clipă. Ramsey a fost cel care a dat tonul unei izbânzi de povestit nepoţilor, finalizând cu o scăriţă elegantă pasa filtrantă a lui Joe Allen pentru 1-0 în minutul 11. La fel de elegant a fost şi assistul pentru Gareth Bale în minutul 67: Ramsey a pătruns în diagonală şi a pasat cu exteriorul, făcând mat întreaga apărare a Rusiei.

Integralist, Ramsey a fost cel mai activ jucător al Ţării Galilor, cu 58 de pase corecte dintr-un total de 69 de pase încercate. În afara golului a mai avut alte trei încercări spre poarta Rusiei, iar Ţara Galilor a câştigat Grupa B de la EURO 2016, cu un punct peste Anglia.Comentarii