Ádám Szalai, Ungaria
Ádám Szalai, Ungaria

Jucătorul zilei la EURO 2016: 14 iunie – Ádám Szalai (Austria – Ungaria)

La primul său gol într-un meci oficial din decembrie 2014, Ádám Szalai a deschis drumul Ungariei spre o victorie istorică la EURO 2016.
Articol scris de David Petre
15 iunie 2016

Un atacant care nu mai marcase un gol din decembrie 2014 – aceasta este alegerea noastră pentru jucătorul zilei la EURO 2016. Pentru suporterii maghiari, victoria cu Austria la debutul la acest turneul final este o surpriză plăcută, dar surprinzător este şi faptul că Ádám Szalai a fost unul din marcatori. Cândva o mare speranţă, fapt ce i-a adus transferul la Real Madrid Castilla, Ádám Szalai a traversat o eclipsă de formă pe care niciun atacant nu şi-o doreşte. În ultimul sezon de Bundesliga nu a reuşit să marcheze nici măcar o dată pentru Hoffenheim şi apoi Hannover, iar la naţională a punctat o singură dată în preliminarii, în a doua etapă, unicul gol al meciului din Insulele Feroe din octombrie 2014.

Toate acestea vor rămâne în urmă, ca un vis urât, după ce Ádám Szalai a scris istorie pentru Ungaria. La primul turneu final de la Mondialul din 1986, naţionala maghiară a debutat cu o neaşteptată victorie, 2-0 cu una din echipele care au defilat în preliminarii, Austria. Ádám Szalai a fost cel care a deschis scorul şi drumul Ungariei spre această victorie şi este alegerea noastră pentru jucătorul zilei chiar dacă nu a fost desemnat jucătorul meciului, onorare de care s-a bucurat colegul său, László Kleinheisler.

O menţiune specială în această zi pentru Gábor Király, care a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat vreodată la Campionatul European de Fotbal şi a făcut-o excelent, reuşind să păstreze neatinsă poarta Ungariei.Comentarii