Jonathan Tah, Germania
Jonathan Tah, Germania

Jonathan Tah a fost chemat în lotul Germaniei după accidentarea lui Rudiger

Jonathan Tah ar putea debuta într-un meci oficial pentru Germania la turneu final al Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 iunie 2016

Tânărul fundaş central al celor de la Bayer Leverkusen, Jonathan Tah, a fost convocat de urgenţă în echipa naţională a Germaniei pentru Campionatul European 2016, după ce selecţionerul Joachim Low l-a pierdut pe apărătorul central al celor de la AS Roma, Antonio Rudiger.

Jucătorul grupării capitoline a suferit o gravă accidentare la genunchi în cursul primului antrenament efectuat de Germania în cantonamentul din Franţa, iar controalele medicale efectuate ulterior au confirmat ruptura completă a ligamentelor încrucişate. Antonio Rudiger va deveni astfel indisponibil pentru Euro 2016 şi va rata inclusiv prima parte a stagiunii viitoare, perioada de recuperare fiind de aproximativ şase luni.

Îm vârstă de 20 de ani, Jonathan Tah a debutat în tricoul echipei naţionale a Germaniei la meciul amical pierdut de campioana mondială pe Olympiastadion din Berlin, cu Anglia (2-3), pe 26 martie. Fundaşul lui Bayer Leverkusen a intrat pe teren la pauză, în locul lui Mats Hummels, jucător pe care ar putea să îl înlocuiască şi la primul meci programat pentru oamenii selecţionerului Joachim Low la Campionatul European 2016, cu Ucraina, având în vedere faptul că şi noul apărător al celor de la Bayern Munchen este momentan indisponibil din cauza unei accidentări. Jerome Boateng şi Shkodran Mustafi sunt ceilalţi doi fundaşi centrali din lotul campioanei mondiale pentru Euro 2016.Comentarii