Joe Allen, Ţara Galilor
Joe Allen, Ţara Galilor

Joe Allen, înainte de Rusia – Ţara Galilor: „Presiunea va fi pe adversari”

Mijlocaşul Joe Allen a prefaţat meciul pe care Ţara Galilor îl va disputa cu Rusia în grupa B de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Joe Allen a discutat despre dezamăgirea cauzată de eşecul cu Anglia, dar a precizat că înfrângerea va face ca Ţara Galilor să devină şi mai puternică înainte de ultimul meci din faza grupelor, programat a se disputa cu Rusia, luni, 20 iunie, pe stadionul Municipal din Toulouse:

„Să fim atât de aproape de a obţine un rezultat pozitiv, iar apoi să pierdem totul în final a fost dificil de acceptat. A fost frustrant, dar acesta este fotbalul.” – a declarat mijlocaşul galez în vârstă de 26 de ani, citat de site-ul oficial al Federaţiei de Fotbal a Ţării Galilor – „Am suferit multe alte dezamăgiri în trecut şi cred că cel mai important lucru acum este să depăşim cât mai repede acest moment şi să ne concentrăm exclusiv pe următorul meci, care pentru noi va fi unul decisiv. Însă pe de altă parte suntem mulţumiţi de poziţia în care ne regăsim acum şi cred că putem să folosim situaţia din clasament în avantajul nostru, deoarece Rusia are un singur punct şi va avea neapărată nevoie să iasă la joc şi să încerce să atace. Presiunea va fi mare pentru ei, iar noi vom încerca să facem un meci agersiv şi să îi surprindem în momentele decisive ale meciului.” – a continuat mijlocaşul celor de la Liverpool.

Joe Allen a lăudat atitudinea căpitanului Ashley Williams, care le-a cerut jucătorilor să se concentreze imediat pe partida cu Rusia şi să nu se mai gândească pe ceea ce s-a întâmplat la Lens contra Angliei: „Cred că a dorit să se asigure că nu ne pierdem din încredere şi mai ales că nu uităm cât de bine ne-am descurcat până acum. Şi de faptul că trebuie să fim mândri de tot cea ce am realizat la Campionatul European. Iar în cele din urmă nu mai putem schimba nimic din meciul cu Anglia, aşadar acum trebuie să intrăm pe teren contra Rusiei şi să ne îndeplinim obiectivul.” – a concluzionat mijlocaşul galez.Comentarii