Joachim Low,  Bastian Schweinsteiger, Germania
Joachim Low, Bastian Schweinsteiger, Germania

Joachim Low speră ca Schweinsteiger să fie apt de joc pentru Euro 2016

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, este încrezător în şansele ca Bastian Schweinsteiger şi Jerome Boateng să fie disponibili pentru Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 aprilie 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, Joachim Low, este încrezător în şansele ca Bastian Schweinsteiger să fie apt de joc şi într-o formă bună la Campionatul European 2016, deşi experimentatul mijlocaş ar putea lipsi tot restul sezonului la Manchester United din cauza unei accidentări.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a suferit o leziune a ligamentului încrucişat anterior şi foarte probabil nu va mai reveni pe teren pentru clubul englez în acest sezon, o stagiune de-a lungul căreia fostul mijlocaş al lui Bayern Munchen nu a putut avea continuitate în joc, fiind accidentat în repetate rânduri. Totuşi, selecţionerul Joachim Low a confirmat că dacă va primi asigurări în ceea ce priveşte recuperarea lui Schweinsteiger până la finalul lunii mai, jucătorul va face parte din lotul Germaniei pentru Euro 2016:

„În acest moment încă am speranţe că va fi apt de joc pentru startul Campionatului European din Franţa.” – a declarat Low în cadrul unui interviu acordat pentru Eurosport – „Dar trebuie să luăm lucrurile săptămână după săptămână şi să discutăm cu el despre această situaţie. Mă ţine la curent cu modul în care decurge recuperarea sa şi acum trebuie să aşteptăm şi să vedem dacă lucrurile vor continua într-o manieră pozitivă.”

Low s-a arătat de asemenea optimist şi în ceea ce priveşte posibilitatea ca fundaşul celor de la Bayern Munchen, Jerome Boateng, să fie inclus în lotul de 23 de jucători care vor face deplasarea în Franţa, după ce apărătorul în vârstă de 27 de ani a revenit recent la antrenamente echipei sale, în urma unei absenţe de peste trei luni din cauza unei accidentări musculare:„ Trebuie să reintre treptat în formă, dar sper ca Bayern să nu se grăbească şi să nu îl arunce în luptă prea curând. După o perioadă atât de lungă în afara gazonului este important să existe prudenţă. Din păcate astfel de situaţii se întâmpla înainte de orice turneu final, în 2014 Sami Khedira şi Bastian au fost accidentaţi, dar ne-am descurcat. Desigur, acum îmi doresc ca toţi să rămână disponibili, iar cei accidentaţi să revină cât mai repede.” – a concluzionat selecţionerul naţionalei Germaniei.Comentarii