Mesut Ozil, Toni Kroos
Mesut Ozil, Toni Kroos

Joachim Low îi laudă pe Ozil şi Kroos înainte de partida Germania – Slovacia din optimi

Selecţionerul Germaniei a discutat despre oamenii de bază din echipa sa înaintea fazei eliminatorii a Campionatului European de Fotbal 2016.
Articol scris de David Petre
26 iunie 2016

Selecţionerul Germaniei a dat asigurări înaintea partidei din optimi cu Slovacia că fundaşul central Jerome Boateng este apt 100% pentru meciul împotriva lui Hamsik et comp: „Nu cred că există dubii asupra participării sale la jocul împotriva Slovaciei. Astăzi (n.r ieri) s-a antrenat corespunzător, nu a resimţit niciun fel de dureri. Din punctul meu de vedere nu vor fi probleme pentru jocul din optimi în privinţa sa” a declarat Low.

Omul care a transformat-o pe Germania în Campioană Mondială în 2014 în Brazilia şi-a ales apoi cu grijă cuvintele când a vorbit despre alţi doi elevi ai săi. Pentru început l-a lăudat pe Mesut Ozil, starul lui Arsenal: „Vorbim despre o piesă cheie în anturajul echipei noastre. Contra Poloniei, am avut probleme să ne desfăşurăm jocul, dar chiar şi-aşa Mesut a fost foarte bun. Nivelul său calitativ şi felul în care îşi coordonează mişcările şi pasele ne ajută enorm, ne transformă într-o echipa mai bună” spune Low. Selecţionerul nu l-a uitat însă nici pe cel despre care se spune că este fotbalistul său preferat, Toni Kroos, mijlocaşul de la Real Madrid: „Ca de obicei, Toni a jucat foarte bine şi la acest turneu. Dar a făcut-o la fel de bine şi la Euro 2012, precum şi la Mondialul din 2014. Nu comite erori, apare mereu în locul potrivit, este foarte important pentru echipa noastră. Toni se mişcă foarte bine pe teren, iar ceea ce este foarte important este că mereu este disponibil pentru a recepţiona o minge. Mai ales că mereu ştie ce să facă cu acea minge. Este un jucător decisiv pentru noi” a încheiat Joachim Low. Atât Kroos cât şi Ozil vor fi titulari în partida Germaniei din optimile de finală ale Euro 2016.

Mesut Ozil (27 de ani) a debutat în naţionala Germaniei în 2009 şi a strâns până în prezent 76 de meciuri şi 19 goluri pentru Die Mannschaft. Toni Kroos (26 de ani) şi-a făcut debutul în echipa reprezentativă un an mai târziu adunând până în prezent 68 de meciuri şi 11 goluri pentru Germania. Ambii jucători au fost promovaţi la echipa reprezentativă de Joachim Low.Comentarii