Joachim Low, selecţionerul Germaniei
Joachim Low, selecţionerul Germaniei

Joachim Low explică situaţia lui Hummels şi Schweinsteiger înainte de meciul Germania – Polonia

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a discutat despre şansele ca Mats Hummels şi Bastian Schweinsteiger să evolueze în meciul cu Polonia de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 iunie 2016

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, nu intenţionează să rişte titularizarea lui Mats Hummels în meciul pe care campioana mondială îl va disputa cu Polonia pe Stade de France din Paris, dacă nu va considera că fundaşul central este refăcut în totalitate şi poate evolua fără probleme.

Noul jucător al celor de la Bayern Munchen a ratat partida de debut a Germaniei la Euro 2016, cu Ucraina, din cauza unei accidentări musculare suferită în luna mai, dar a revenit de curând la antrenamentele naţionalei. Totuşi, selecţionerul Joachim Low a confirmat că Jerome Boateng şi Shkodran Mustafi vor fi din nou prezenţi în centrul defensivei dacă Hummels nu va fi apt de joc în totalitate: „Mats s-a antrenat doar de două zile cu echipa, ceea ce nu reprezintă foarte mult.” – a declarat Joachim Low în cadrul conferinţei de presă susţinută înaintea meciului cu Polonia – „Va fi important să vedem cum va decurge ultima sesiune de antrenamente, iar apoi vom discuta cu el şi vom decide dacă va putea să joace sau nu. Nu voi risca nimic în ceea ce îl priveşte sau dacă nu se va simţi 100% în formă, aşadar pe moment nu pot spune cu certitudine dacă va juca. El mi-a spus că se simte bine, că poate să facă faţă efortului la antrenamente, dar va trebui să discut inclusiv cu staff-ul tehnic înainte de a decide.”

Experimentatul mijlocaş Bastian Schweinsteiger a marcat pentru Germania în victoria cu scorul de 2-0 obţinută contra reprezentativei Ucrainei, însă Joachim Low a precizat că jucătorul celor de la Manchester United nu este încă pregătit să evolueze pe toată durată meciului: „Se poate vedea în fiecare zi cum progresează, condiţia sa fizică începe să devină excelentă şi a muncit foarte mult la antrenamente, dar nu poate încă să joace 90 de minute. Bastian a câştigat tot ceea ce se putea câştiga, este un campion mondial. Are un rol foarte important în echipa noastră, atât pe teren, cât şi în afara lui.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Germaniei.Comentarii