Jerome Boateng, Germania
Jerome Boateng, Germania

Jerome Boateng, recuperat pentru meciul Germania – Slovacia

Jerome Boateng a suferit o accidentare musculară în meciul cu Irlanda de Nord, dar va fi apt de joc pentru optimile de finală de la Euro 2016, cu Slovacia.
Articol scris de Răzvan Mitacu
23 iunie 2016

Thomas Schneider şi Marcus Sorg, doi dintre asistenţii selecţionerului Joachim Low, au confirmat în această după amiază că Germania se va putea baza pe fundaşul Jerome Boateng în vederea meciului cu Slovacia din optimile de finală ale Campionatului European 2016. O veste bună pentru campioana mondială, care astfel va avea la dispoziţie întreg lotul, odată cu revenirea inclusiv a lui Mats Hummels, absent în prima partidă de la Euro 2016.

Jerome Boateng a fost înlocuit cu un sfert de oră înainte de finalul meciului cu Irlanda de Nord, ultimul din faza grupelor, după ce apărătorul celor de la Bayern Munchen a acuzat o uşoară problemă musculară, însă controalele medicale amănunţite efectuate ulterior de către staff-ul Germaniei au exclus o leziune musculară. În aceste condiţii fundaşul în vârstă de 27 de ani va efectua un antrenament personalizat timp de două zile, iar apoi se va alătura sesiunilor de antrenament normale, alături de restul jucătorilor, sub comanda selecţionerului Joachim Low. Antrenorii secunzi Thomas Schneider şi Marcus Sorg au confirmat de asemenea că lovitura primită de Bastian Schwensteiger la genunchi în meciul cu Irlanda de Nord nu a avut consecinţe grave, astfel că experimentatul mijlocaş al lui Manchester United va fi la rândul său apt de joc pentru duelul din optimile de finală ale Campionatului European 2016.

Confruntarea dintre campioana mondială Germania şi Slovacia, contând pentru runda opimilor de finală, este programată a se disputa duminică, 26 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq. Învingătoarea va înfrunta apoi câştigătoarea meciului dintre Italia şi Spania.Comentarii