Jeff Hendrick, Irlanda
Jeff Hendrick, Irlanda

Jeff Hendrick ştie ce rol va avea echipa sa în Italia – Irlanda

Mijlocaşul Jeff Hendrick a prefaţat meciul pe care Irlanda îl va disputa cu Italia în cadrul grupei E de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
20 iunie 2016

Jeff Hendrick şi coechipierii săi vor pleca acasă de la turneul final din Franţa, dacă nu vor reuşi să învingă liderul Grupei E, Italia, miercuri la Lille. Naţionala pregătită de Martin O’Neill a fost spulberată sâmbătă de Belgia, scor 0-3 şi aşteaptă acum să se lege de ultima şansă reală din grupă, partida contra Italiei, echipă deja calificată în optimile de finală.

Mijlocaş la Derby County în Anglia, Hendrick a declarat: „Nu mai avem nimic de pierdut. Ştim doar că trebuie să câştigăm acest joc împotriva Italiei. Chiar dacă am pierdut contra Belgiei categoric, aşteptăm cu încredere duelul cu Italia, pentru că ştim exact ce avem de făcut”. Mai mult decât atât, Jeff Hendrick pare să fi găsit şi metoda prin care optimismul său se poate justifica: „Este foarte greu să joci împotriva echipelor naţionale care ştiu să ţină bine de minge, aşa cum a fost şi cazul Belgiei. Este un joc care te oboseşte, aşa că putem încerca să facem şi noi asta, pentru că avem calitatea să o facem. Ne vom studia adversarii intens, ştim deja la ce să ne aşteptăm de la italieni, care nu sunt tocmai o echipă de posesie. Eu cred că putem să ne îmbunătăţim jocul într-un timp scurt, pentru că misiunea noastră este clară: trebuie să ne calificăm şi vom face tot ce ţine de noi pentru a reuşi acest lucru!” a anunţat Hendrick.

Despre eşecul împotriva Belgiei, mijlocaşul irlandez a mărturisit că, atât el cât şi colegii săi se aşteptau la o altă faţă a naţionalei belgiene, învinsă la debut clar de Italia: „Da, ştiam că nu vor mai aştepta nimic, vor dori doar să atace şi să câştige cele trei puncte. Au o calitate impresionantă, am ştiut că va fi dificil, dar ne-am propus să nu-i lăsăm pe ei să conducă ostilităţile la început. N-am făcut însă altceva decât să pornim furtuna. N-a ieşit bine pentru noi, dar şi din acest meci am învăţat destul de multe lucruri şi cred că aceste detalii ne vor folosi împotriva Italiei, când ne jucăm calificarea” a încheiat Jeff Hendrick.Comentarii