Jamie Vardy, Anglia
Jamie Vardy, Anglia

Jamie Vardy, pregătit să fie titular în meciul Slovacia – Anglia

Atacantul englez Jamie Vardy a prefaţat partida cu Slovacia din cadrul grupei B de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Atacantul Jamie Vardy continuă perioada pozitivă şi la Euro 2016. După ce a intrat definitiv în istoria lui Leicester City, echipa pregătită de Claudio Ranieri, contribuind decisiv la una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului modern, reprezentată de câştigarea campionatului englez, jucătorul în vârstă de 29 de ani s-a dovedit protagonist şi în tricoul echipei naţionale. Intrat pe teren la pauza meciului cu Ţara Galilor, în locul lui Harry Kane, atacantul lui Leicester a marcat în minutul 56 şi a restabilit egalitatea pe tabelă, într-o partidă câştigată în cele din urmă de oamenii lui Roy Hodgson:

„Îmi face plăcere să văd tot acest entuziasm din jurul meu şi să simt afecţiunea suporterilor, dar eu trebuie să mă concentrez pe jocul de pe teren.” – a declarat Jamie Vardy, citat de Sky Sports – „A avea posibilitatea de a evolua la acest Campionat European reprezintă o emoţie incredibilă. Cu atât mai mult să intru pe teren cu Ţara Galilor şi să marchez golul egalizator, a fost o noapte extraordinară, atât pentru mine, cât şi pentru Anglia.” – a declarat atacantul care a înscris patru goluri în cele nouă partide disputate până în prezent pentru echipa naţională.

Presa engleză şi mare parte dintre suporteri insistă acum ca Jamie Vardy să înceapă din postura de titular în meciul pe care Anglia îl va disputa cu Slovacia luni, de la ora 22:00, pe stadionul Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Ètienne. Totuşi, Jamie Vardy se arată dispus să accepte orice decizie a selecţionerului Roy Hodgson: „Pot să înţeleg perfect raţionamentul antrenorului şi decizia de a mă trimite pe teren în timpul meciului. Când jucătorii sunt mai obosiţi probabil este mai uşor să ai un impact important asupra desfăşurării partidei, dar eu voi fi mulţumit indiferent de situaţie. Depinde doar de mine şi de modul în care mă voi antrena. Eu mă simt pregătit să joc încă de la început, dar în orice caz cel mai important lucru este ca Anglia să învingă Slovacia şi să se califice de pe prima poziţie a grupei.” – a concluzionat Jamie Vardy.Comentarii