Jakub Blaszczykowski, Polonia
Jakub Blaszczykowski, Polonia

Jakub Blaszczykowski, înainte de Polonia – Portugalia: „O şansă imensă de a scrie istorie”

Mijlocaşul polonez în vârstă de 30 de ani, Jakub Blaszczykowski, a prefaţat meciul cu Portugalia din sferturile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Jakub Blaszczykowski nu a avut parte de un sezon extraordinar la nivelul echipei de club, cu 20 de prezenţe pentru Fiorentina, dintre care doar şase pe toată durata celor 90 de minute şi doar două goluri marcate în Serie A. Ajuns la 30 de ani, fostul mijlocaş al celor de la Borussia Dortmund a riscat să rămână în afata lotului de jucători pentru Euro 2016, însă selecţionerul Adam Nawalka i-a acordat încredere, o decizie care s-a dovedit extrem de inspirată.

Fostul căpitan al echipei naţionale a pasat decisiv în primul meci disputat de Polonia la Campionatul European 2016, cu Irlanda de Nord, când assist-ul său a fost transformat în gol de tânărul atacant Arkadiusz Milik, iar apoi şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în victoria cu Ucraina (1-0). Seria evoluţiilor pozitive a continuat în optimile de finală, când Jakub Blaszczykowski a deschis scorul în prima repriză a confruntării cu Elveţia, pentru ca apoi să fie unul dintre cei cinci jucători polonezi care au transformat execuţiile de la punctul cu var, aducând astfel calificarea în sferturile de finală de la Euro 2016, unde adversarul va fi Portugalia lui Cristiano Ronaldo: „Destul de mulţi se gândeau că pentru mine cariera la echipa naţională a luat deja sfârşit, însă eu am muncit foarte mult de-a lungul anului, deoarece îmi doream enorm să fiu aici alături de colegii mei. Mă bucur că am marcat şi că am ajutat echipa să ajungă până aici, dar în orice caz este mai puţin important cine înscrie, important va fi să continuăm pe acest drum şi să obţinem calificarea în meciul cu Portugalia. Avem o şansă imensă de a scrie istorie prin prezenţa în semifinalele Campionatului European, o şansă cu care nu ştim când ne vom mai putea întâlni, aşadar trebuie să profităm de acest moment.” – a declarat Jakub Blaszczykowski, în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia germană Kicker.Comentarii