Jack Wilshere, Anglia
Jack Wilshere, Anglia

Jack Wilshere: „Anglia este pregătită pentru meciul cu Ţara Galilor”

Mijlocaşul Jack Wilshere a prefaţat duelul cu Ţara Galilor din cadrul grupei B de la Campionatul European 2016, care va avea loc joi.
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 iunie 2016

Meciul de joi dintre Anglia şi Ţara Galilor, programat a se disputa la Lens, pe Stade Bollaert-Delelis, va fi prima confruntare directă dintre cele două naţionale după mai bine de patru ani. Preliminariile pentru Euro 2012 aduceau două victorii pentru Anglia, care se impunea atât pe teren propriu, cât şi în deplasare, însă de această dată oamenii lui Roy Hodgson vor avea o misiune mult mai dificilă, având în vedere miza mai ridicată şi creşterea constantă din jocul galezilor.

Atacantul celor de la Real Madrid, Gareth Bale, a fost primul care a deschis duelul declaraţiilor, acuzându-i pe englezi de lipsă de pasiune şi faptul că se consideră învingători fără a fi realizat performanţe recente importante. Replica a venit prompt din partea mijlocaşului celor de la Arsenal, Jack Wilshere: „Ştim că Ţara Galilor nu ne place.” Întrebat dacă el şi colegii săi de echipă au sentimente mai amicale faţă de vecinii lor, Wilshere a fost la fel de concis: „Nu chiar.” – a zâmbit şi replicat jucătorul în vârstă de 24 de ani, a cărui prezenţă la Euro 2016 a fost multă vreme pusă sub semnul îndoileii din cauza accidentărilor suferite de-a lungul stagiunii.

Wilshere a respins afirmaţiile lui Bale şi a precizat că experienţa sa în tricoul echipei naţionale a Angliei a evidenţiat de fiecare dată unitate de grup şi implicare totală din partea jucătorilor: „Nu am pus niciodată la îndoială pasiunea colegilor mei, nu m-am aflat niciodată pe gazon pentru a mă întreba ‘Oare tipul acesta este preocupat de ce se întâmplă pe teren?’. Cu toţii suntem implicaţi şi ştim cât de mult înseamnă echipa naţională pentru cei de acasă. Cu atât mai mult acum, având în vedere că suntem o naţională tânără: gândiţi-vă că acum câţiva ani tineri precum Dele sau Raheem aveau 14, 15 ani şi se uitau la televizor la naţională. Aşadar suntem cu toţii conştienţi de ceea ce reprezintă naţionala şi vom demonstra acest lucru în meciul de joi cu Ţara Galilor, pentru care suntem deja pregătiţi.” – a concluzionat Jack Wilshere, citat de site-ul espnfc.co.uk.Comentarii