Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei
Vicente del Bosque, selecţionerul Spaniei

Italia – Spania: Vicente del Bosque pregăteşte schimbări în formula de start a Spaniei

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, caută cele mai bune soluţii pentru a contracara defensiva naţionalei Italiei la meciul din optimile Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
24 iunie 2016

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, pregăteşte modificări în formula de start a ibericilor înaintea partidei din optimi cu Italia, anunţă presă spaniolă. Ibericii au un plan secret pentru a câştiga în faţa italienilor, un plan construit se pare special pentru a desface defensiva de trei centrali a azzurrilor. Din acest motiv, Del Bosque se gândeşte să facă anumite schimbări pe care le-a exersat deja la sesiunea de antrenament de ieri.

1. Morata în banda stângă, Aduriz vârf împins?

Antonio Conte, selecţionerul Italiei, a câştigat trei titluri consecutive în Serie A aşezându-şi echipa în trei pe linia de fund. Acum este neînvins pe banca naţionalei şi mizează pe un BBC defensiv de prestigiu. Barzagli, Bonucci şi Chiellini sunt punctele de referinţă ale organizării italiene cu Florenzi şi Giaccherini în benzi. Ca antidot, Spania vrea să joace ceva mai sus, prin posibila includere a lui Alvaro Morata în bandă şi a lui Aduriz în avanposturi. Calculul este bine făcut. Morata are un joc excelent fără minge şi poate trage fundaşii centrali din zonă, iar Aduriz poate profita de lansările marca Iniesta sau de pasele lungi de la Pique, Ramos sau Busquets. O altă variantă ar însemna mutarea lui Andres Iniesta în stânga şi a lui David Silva în dreapta, însă ambii au tendinţa de a intra mult spre zona centrală.

2. Soluţia Lucas Vazquez

Italia este naţionala care adună cele mai multe cartonaşe galbene: zece în trei meciuri, faţă de numai unul încasat de Spania. Este un avantaj psihologic pe care Spania îl va lua în calcul încercând să speculeze această vulnerabilitate. Jucătorul spaniol pe care Del Bosque îl vede potrivit în rolul de a scoate lovituri libere şi cartonaşe galbene este Lucas Vazquez de la Real Madrid, fotbalist rapid şi tehnic care deţine şi o capacitate impresionantă de efort. Următoarea soluţie ar fi Pedro Rodriguez, însă fostul jucător al Barcei a căzut în dizgraţie după atacurile făcute în urmă cu câteva zile la adresa selecţionerului.

3. Apare Koke?

În afară de calitatea pe care Spania trebuie să o aibă pentru a deschide defensiva de trei a italienilor, Del Bosque vrea mai multă intensitate pe zona centrală după ceea ce s-a întâmplat în meciul contra Croaţiei. În acest rol, Koke poate apărea în scenă. Un fotbalist foarte disciplinat tactic, un fotbalist de sacrificiu, care aleargă foarte mult, închide bine, face ambele faze ale jocului şi are calitate ofensivă. Poate fi o soluţie ideală pentru a combate jocul organizat al italienilor şi ar putea intra ca titular în partida de luni.Comentarii