Eder, Italia
Eder, Italia

Italia – Spania, statistici după faza grupelor

Cele mai importante statistici ale Italiei şi Spaniei, înainte de meciul direct din faza optimilor de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 iunie 2016

– de-a lungul celor trei meciuri disputate în faza grupelor, Spania a şutat de 50 de ori la poartă, la fel precum Croaţia, fiind depăşită la acest capitol doar de Portugalia (69), Anglia (65), Belgia şi Germania (59). Italia, în schimb, se află la în partea inferioară a unui clasament bazat pe şuturile la poartă, cu doar 24 de tentative în trei partide, la fel precum Suedia. Sub Italia se află doar Islanda (21) şi Irlanda del Nord (17).

– dintre cele 50 de şuturi ale spaniolilor, 14 au fost pe spaţiul porţii. Dintre cele 24 execuţii ale azzurrilor, 9 au prins cadrul porţii.

– în trei meciuri Spania a marcat cinci goluri, la fel precum Croaţia. O performanţă mai bună a fost reuşită doar de către Ungaria şi Ţara Galilor (6). Italia, în schimb, a marcat trei goluri în trei partide, dintre care două în duelul cu Belgia şi unul contra Suediei, fără a reuşi să înscrie cu Irlanda.

– Spagna a primit două goluri, ambele în eşecul contra Croaţiei şi a încheiat fără gol primit meciurile cu Cehia, respectiv Turcia. Italia a primit un singur gol, în partida pierdută cu Irlanda.

– Spania conduce într-un clasament al paselor de la Campionatul European 2016, cu 2023 de pase, dintre care 93% au fost reuşite. Germania se află pe poziţia a doua, cu 1967. Italia a efectuat în total 1236 de pase, dintre care 81% reuşite.

– trei jucători spanioli se află într-un top 5 al numărului de pase reuşite în primele trei meciuri de la Euro 2016: Andrés Iniesta (265), Sergio Ramos (258), Sergio Busquets (237). În faţa lor se află doar Toni Kroos (328) şi elveţianul Granit Xhaka (307).

– Spania este a doua într-un clasament al posesiei balonului, cu 61%, la fel precum Portugalia. Germania conduce cu o posesie de aproximativ 66%. Italia se află la jumătatea ierarhiei, cu o posesie de 48%.

– Italia este echipa care a primit cele mai multe cartonaşe galbene, 10, şi are astfel cei mai mulţi jucători în pericol să rateze un eventual meci în sferturile de finală ale Campionatului European 2016. Spania are un singur jucător avertizat (Sergio Ramos).

– Alvaro Morata este golgheterul actual de la Euro 2016, cu trei goluri în trei meciuri, la egalitate cu francezul Dimitri Payet.

– fundaşii italieni ai lui Juventus, Andrea Barzagli şi Leonardo Bonucci, au evoluat cele mai multe minute până acum (275 în total), la fel precum irlandezii Robert Brady şi Jeffrey Hendrick.Comentarii