Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 28 martie 2015, ora 21:45
Israel
Israel
0 - 3
Ţara Galilor
Ţara Galilor

 
 
Aaron Ramsey 45+1
Gareth Bale 50
Gareth Bale 77
Gareth Bale, dublă şi pasă de gol în Israel - Ţara Galilor 0-3
Gareth Bale, dublă şi pasă de gol în Israel - Ţara Galilor 0-3

Israel – Ţara Galilor 0-3. Gareth Bale îşi conduce echipa spre EURO 2016

Două goluri şi o pasă de gol ale lui Gareth Bale au adus o victorie confortabilă pentru Ţara Galilor în Israel şi primul loc în grupa B din preliminariile EURO 2016.

Ţara Galilor a câştigat în Israel cu 3-0, iar situaţia în Grupa B pare să se limpezească deşi suntem doar la jumătatea preliminariilor. Echipa bine organizată de pe margine de Chris Coleman şi inspirat condusă din teren de Gareth Bale se îndreaptă cu paşi siguri spre prima sa prezenţă la turneul final al Campionatului European, fiind neînvinsă după primele cinci etape, în care a remizat cu Bosnia şi Belgia iar acum a învins clar o contracandidată directă la calificare chiar pe terenul acesteia.

Israelul s-a bucurat de o posesie superioară în prima repriză, însă a fost o dominare sterilă, galezii părând în permanenţă în control graţie unei excelente organizări colective, unui pressing eficient şi superiorităţii individuale din atac. Israelul a avut mingea dar n-a prea ştiut cum să o folosească, apelând la baloane la bătaie ce nu puteau surprinde apărarea robustă a oaspeţilor. O singură dată elevii lui Eli Guttman au amintit de echipa care impresionase în toamnă: în minutul 31 Zahavi s-a desprins din marcaj şi a găsit un culoar de şut, însă mingea trimisă din unghi a fost respinsă fără mare dificultate de portarul Wayne Hennessey.

De partea cealaltă, Ţara Galilor a avut în Gareth Bale un adevărat argint viu şi a creat în mai multe rânduri panică la poarta gazdelor. După o bună situaţie a lui Ramsey, o centrare ideală a lui Bale putea duce la deschiderea scorului încă din minutul 19, însă James Collins a călcat pe minge în loc să o împingă simplu în poarta goală din cinci metri. Bale însuşi a fost aproape de gol în două rânduri, însă avea să iasă la rampă ca servant în ultimul minut al reprizei, când a întors cu capul mingea spre Ramsey şi acesta a plasat-o peste portarul gazdelor pentru 0-1.

Israelul a avut şi ghinion, pierzându-l pe golgeterul Damari înainte de pauză din cauza unei accidentări. Repriza secundă a început şi mai nefericit pentru gazde: două faulturi în marginea careului i-au adus lui Tibi în interval de trei minute tot atâtea cartonaşe galbene şi implicit eliminarea, iar Bale a transformat impecabil una din loviturile libere, punând punct oricărei incertitudini privind destinaţia punctelor puse în joc. Tacticizat excesiv în prima parte, jocul s-a deschis şi a fost rost de ocazii la ambele porţi, însă golul avea să pice tot în poarta gazdelor, reuşit de acelaşi Bale în minutul 77 cu un şut puternic din interiorul careului.

În urma acestei victorii confortabile, Ţara Galilor acumulează 11 puncte şi urcă pe prima poziţie a grupei B, cel puţin până marţi când Israel şi Belgia vor disputa meciul rămas restant din prima etapă. Pentru galezi urmează pe 12 iunie jocul cu Belgia, echipă pe terenul căreia a remizat în toamnă.Statisticile meciului

 
47
Posesie
53
 
 
5
Total şuturi
18
 
 
2
Pe poartă
5
 
 
1
Afară
6
 
 
2
Blocate
7
 
 
0
Bare
0
 
 
2
Cornere
3
 
 
1
Offside
0
 
 
3
Galbene
0
 
 
1
Roşii
0
 
 
8
Faulturi
11
 
 
358
Total pase
410
 
 
305
Completate
371
 

Filmul meciului

Tomer Hemed
(Omer Damari)
43'
 
Lior Refaelov
44'
 
 
45'+1
Aaron Ramsey
(Gareth Bale)
 
47'
David Vaughan
(Joe Ledley)
Eytan Tibi
49'
 
 
50'
Gareth Bale
Eytan Tibi
51'
 
Nir Biton
(Tal Ben Haim 2)
60'
 
 
69'
Sam Vokes
(Hal Robson-Kanu)
Ben Sahar
(Eran Zahavi)
70'
 
 
77'
Gareth Bale
(Aaron Ramsey)
 
85'
Shaun MacDonald
(Aaron Ramsey)

Echipele de start

18
20
3
21
19
7
13
6
12
22
9
11
9
7
16
10
2
19
5
6
3
1

Comentarii pe marginea meciului Israel - Ţara Galilor