Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 03 septembrie 2015, ora 21:45
Israel
Israel
4 - 0
Andorra
Andorra

Eran Zahavi 3
Nir Biton 22
Tomer Hemed 26 (pen)
Munas Dabbur 38
 
 
Israel - Andorra 4-0
Israel - Andorra 4-0

Israel – Andorra 4-0. Elevii lui Guttman speră încă la locul doi

Reprezentativa israeliană speră încă la calificare la Euro 2016, după ce a obţinut cea de-a patra victorie din grupă în faţa modestei reprezentative a Andorrei.

Reprezentativa israeliană speră încă la calificare la Euro 2016, după ce a obţinut cea de-a patra victorie din grupă în faţa modestei reprezentative a Andorrei. Pe elevii lui Guttman îi aşteaptă însă peste trei zile un meci crucial la Cardiff, împotriva liderului din grupă, Ţara Galilor.

Reconstruită din mers, naţionala statului Israel continuă să facă o figură frumoasă în preliminariile Campionatului European 2016, chiar dacă pierduse ultimele trei meciuri jucate contra Bosniei, Belgiei şi Ţării Galilor. Împotriva Andorrei, cel mai slab adversar din grupă, Eli Guttman a trimis în teren o formulă ofensivă care a cuprins trei atacanţi. Fratele mai celebrului Tal Ben Haim (actualul căpitan al echipei reprezentative) a evoluat undeva în banda stângă în 4-3-3-ul lui Guttman, în timp ce Moanes Dabour a fost atacantul din flancul drept. Vedeta gazdelor, Tomer Hemed a jucat vârf împins, îndeplinindu-şi rolul perfect. Tânărul fundaş dreapta de la Maccabi Tel Aviv, Eli Dasa (22 de ani) a debutat în echipa reprezentativă în acest meci, în timp ce lateralul stânga, Avi Rikan s-a aflat la abia a doua selecţie în naţionala ţării sale.

Fără punct în grupă, Andorra a cedat rapid la Haifa şi experimentatul mijlocaş Eran Zehavi a marcat în minutul trei primul gol al serii. Dominând autoritar mijlocul terenului în special datorită capacităţii tehnice şi de deplasare a mijlocaşilor Natcho, Zehavi şi Bitton, israelienii au ratat alte două bune ocazii de gol până la reuşita din minutul 22. Nir Bitton, mijlocaşul în vârstă de 23 de ani de la Celtic Glasgow a profitat de colaborarea sa excelentă cu acelaşi Zehavi şi a dublat avantajul gazdelor. Peste numai patru minute, centralul maghiar Bognar a acordat o lovitură de la unsprezece metri gazdelor, după faultul asupra lui Dabour, iar golgeterul lui Brighton, Tomer Hemed l-a învins fără probleme pe experimentatul portar al andorienilor, Pol.

Până la pauză, posesia elevilor lui Guttman avea să atingă cota 75%, iar raportul ocaziilor să se transforme într-un impresionant 12-0. Cu cinci minute înainte de epuizarea timpului regulamentar al primului mitan, Moanes Dabour a marcat primul său gol pentru echipa reprezentativă. Aflat la a doua selecţie în tricoul israelienilor, vârful lui Grasshopper Zurich l-a învins şi el pe portarul Pol şi a ridicat scorul la 4-0 pentru Israel.

În al doilea mitan, gazdele n-au mai forţat şi au preferat un joc de posesie. Guttman i-a schimbat pe Ben Haim şi Zehavi încă din minutul 46 pentru a-i menaja şi a renunţat pe final şi la Tomer Hemed. Melikson şi Dabbur au ratat cele mai mari ocazii ale reprizei, dar la final Israel – Andorra s-a terminat 4-0. Profitând de înfrângerea Bosniei în Belgia, trupa lui Guttman se desprinde la patru puncte de naţionala bosniacă şi ameninţă locul doi deţinut de echipa pregătită de Marc Wilmots. Partida de la Cardiff poate fi însă decisivă pentru israelieni.Statisticile meciului

 
74
Posesie
26
 
 
27
Total şuturi
1
 
 
7
Pe poartă
0
 
 
8
Afară
1
 
 
3
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
12
Cornere
2
 
 
1
Offside
1
 
 
1
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
10
Faulturi
15
 
 
561
Total pase
89
 
 
512
Completate
56
 

Filmul meciului

Eran Zahavi
3'
 
Nir Biton
(Eran Zahavi)
22'
 
Tomer Hemed
26'
 
Munas Dabbur
38'
 
Maor Melikson
(Tal Ben Haim)
46'
 
Maor Buzaglo
(Eran Zahavi)
46'
 
Tomer Hemed
46'
 
 
47'
Marcio Vieira
 
55'
Óscar Sonejee
(Victor Rodríguez)
 
59'
Moisés San Nicolás
 
72'
Jordi Rubio
(Sergio Moreno)
Beram Kayal
(Tomer Hemed)
75'
 
 
81'
Max Llovera
(Marc Rebés)
 
88'
Jordi Rubio

Echipele de start

18
22
21
3
16
6
7
4
12
10
9
10
2
11
22
8
16
3
6
5
21
13

Comentarii pe marginea meciului Israel - Andorra