Anghel Iordănescu, selecţionerul României
Anghel Iordănescu, selecţionerul României

Iordănescu speră ca Raţ şi Sânmărtean să poată evolua cu Irlanda de Nord

Anghel Iordănescu a prefaţat meciul de calificare la EURO 2016 pe care România îl disputa sambătă cu Irlanda de Nord
Articol scris de Răzvan Mitacu
12 iunie 2015

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, se aşteaptă ca echipa sa să fie pusă sub o mare presiune pe stadionul Windsor Park, în meciul cu Irlanda de Nord, care va avea loc sâmbătă, de la ora 21:45, în cadrul grupei F de calificare la Campionatul European 2016.

Deşi suporterii Irlandei de Nord se gândesc că un succes pe teren propriu i-ar propulsa pe oamenii lui Michael O’Neill pe prima poziţie a grupei, o victorie pentru România ar face ca tricolorii să ajungă la 16 puncte după şaşe meciuri, ceea ce i-ar aduce foarte aproape de o prezenţă asigurată la turneul final din Franţa. România se deplasează astfel în Irlanda de Nord cu obiectivul de a reuşi o nouă victorie în faţa jucătorilor lui Michael O’Neill, după succesul cu 2-0 obţinut la Bucureşti în luna noimbrie, graţie a doua goluri marcate de fundaşul Paul Papp.

„Irlanda de Nord este o echipă puternică, cu un bun nucleu de jucători, o echipă care ne-a pus multe probleme în partida de la Bucureşti şi cu siguranţă vor reuşi acelaşi lucru şi sâmbătă.” – a declarat Anghel Iordănescu – „De asemenea, Irlanda de Nord are avantajul de a fi disputat două meciuri de pregătire, cu Qatar şi Irlanda, astfel că jucătorii lor au intrat deja în ritmul fotbalului internaţional. Noi nu am jucat împotriva unei naţionale, am disputat doar un meci cu o echipă de liga a treia, pe care l-am câştigat cu 5-0.”

Iordănescu va spera că doi jucători de bază precum Răzvan Raţ şi Lucian Sânmărtean vor putea evolua, ambii fiind momentan încerţi în urma unor accidentări: „Avem câţiva jucători care încă nu au revenit la antrenamente. Raţ şi Sânmărtean urmează un tratament la Belgrad şi când se vor prezenta la lot vor fi evaluaţi de staff-ul medical al naţionalei pentru a se stabili dacă vor putea juca.” – concluzionează selecţionerul echipei naţionale a României.Comentarii