Belgia - Ţara Galilor, preliminarii EURO 2016
Belgia - Ţara Galilor, preliminarii EURO 2016

Interes uriaş pentru meciul Ţara Galilor – Belgia din preliminariile EURO 2016

Federaţia galeză de fotbal anunţă că a epuizat deja biletele pentru meciul Ţara Galilor - Belgia ce se va disputa la mijlocul lunii iunie.
Articol scris de Dumitru Iliescu
3 aprilie 2015

Ţara Galilor cunoaşte un entuziasm fără precedent în ultima jumătate de secol în ceea ce priveşte echipa naţională de fotbal. Victoria strălucită obţinută de trupa lui Chris Coleman în Israel (scor 3-0) îi pune pe galezi în cea mai favorabilă situaţie de calificare la un turneu final de la Mondialul din 1958 găzduit de Suedia, iar fanii au răspuns pozitiv şi au luat cu asalt casele de bilete pentru a-şi procura un loc la derby-ul grupei cu Belgia de la jumătatea lunii iunie. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, câte 11, cu 2 deasupra Israelului, care a pierdut în ultima săptămână pe propriul teren în faţa ambelor.

„Din cauza cererii uriaşe din partea fanilor, biletele pentru meciul dintre Ţara Galilor şi Belgia ce va avea loc pe Cardiff City Stadium au fost deja epuizate”, se anunţă într-un comunicat emis de federaţia galeză.

S-a pus problema ca locul de desfăşurare al acestui joc să fie schimbat în favoarea arenei Millennium Stadium, care are o capacitate de 74.500 de locuri faţă de 33.000 câte numără Cardiff City Stadium, însă UEFA interzice modificări de acest gen cu mai puţin de 120 de zile înaintea disputării unei partide. De altfel, se pare că programarea meciului pe Cardiff Stadium a fost solicitată chiar de jucători, care se simt mai bine în atmosfera intimă oferită de această arenaă. Ţara Galilor nu a mai jucat pe Millennium Stadium din martie 2011, când a pierdut în faţa Angliei cu scorul de 0-2 un meci din preliminariile EURO 2012.Comentarii