Preliminariile EURO 2016, Grupa F, 13 iunie 2015, ora 21:45
Insulele Feroe
Insulele Feroe
2 - 1
Grecia
Grecia

Hallur Hansson 32
Brandur Olsen 70
 
Sokratis Papastathopoulos 84
Insulele Feroe - Grecia
Insulele Feroe - Grecia

Insulele Feroe – Grecia 2-1. Feroezii bifează al doilea succes în preliminariile EURO 2016

Naţionala Insulelor Feroe a demonstrat că victoria din noiembrie nu a fost un accident şi a mai bătut o dată Grecia în preliminariile EURO 2016.

Naţionala Insulelor Feroe a demonstrat că victoria din noiembrie nu a fost un accident şi a mai bătut o dată Grecia în preliminariile EURO 2016, urcând pe locul 4 în Grupa României. Într-o atmosferă caldă generată de publicul fericit că primise somon gratis la iniţiativa federaţiei, naţionala insulară nu a avut nevoie de mult timp pentru a-şi etala intenţiile ofensive, ratând în chiar primele minute o bună ocazie prin Jóan Edmundsson, eroul meciului din toamnă de la Atena.

Doar accidentarea lui Gilli Sørensen din minutul 13 le-a dat bătăi de cap gazdelor, însă feroezii şi-au păstrat cumpătul şi au rezolvat acţiunile grecilor, pigmentând ei înşişi jocul cu faze de poartă ce demonstrează progresul evident faţă de ultimele campanii. La una dintre ele au reuşit deschiderea scorului, în minutul 32, când Hallur Hansson a apărut fără marcaj în interiorul careului la o centrare din partea dreaptă.

O fază asemănătoare a adus şi golul desprinderii, venit în minutul 70. O nouă centrare din partea dreaptă i-a surprins pe greci poziţionaţi greşit în raport cu adversarii şi de această dată Brandur Olsen a punctat, făcând inutil plonjonul portarului Karnezis. Grecii au replicat prin Papastathopoulos în minutul 84 cu o lovitură de cap în urma unui corner, însă rămân cu ruşinea unei duble înfrângeri în faţa unei echipe pe care toată lumea o vedea „ciuca bătăilor”.

Pentru Insulele Feroe urmează pe 4 septembrie meciul de pe teren propriu cu Irlanda de Nord, la care deja cu greu se mai pot găsi bilete. Grecia este, probabil, cea mai mare dezamăgire din campania de calificare pentru Campionatul European din 2016 şi nu mai poate decât să se revanşeze în faţa suporterilor în următoarele meciuri, cu Finlanda acasă pe 4 septembrie şi cu România în deplasare trei zile mai târziu.Statisticile meciului

 
37
Posesie
63
 
 
9
Total şuturi
21
 
 
4
Pe poartă
7
 
 
4
Afară
9
 
 
1
Blocate
5
 
 
0
Bare
2
 
 
7
Cornere
11
 
 
0
Offside
1
 
 
4
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
13
Faulturi
10
 
 
191
Total pase
478
 
 
128
Completate
395
 

Filmul meciului

Jóhan Davidsen
(Gilli Sørensen)
13'
 
Fródi Benjaminsen
27'
 
Hallur Hansson
(Sølvi Vatnhamar)
32'
 
 
46'
Lazaros Christodoulopoulos
Bárdur Hansen
55'
 
 
57'
Vasilis Torosidis
Brandur Olsen
(Sølvi Vatnhamar)
70'
 
 
71'
Dimitris Kolovos
(Giannis Fetfatzidis)
Odmar Faerø
(Christian Holst)
74'
 
Atli Gregersen
76'
 
 
81'
Taxiarchis Fountas
(Panagiotis Kone)
Brandur Olsen
84'
 
 
84'
Sokratis Papastathopoulos
(Sotiris Ninis)
 
90'
Nikos Karelis
René Joensen
(Jóan Edmundsson)
90'+2
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Insulele Feroe - Grecia