Pepe, Portugalia
Pepe, Portugalia

Înainte de Portugalia – Islanda, Pepe anunţă: „Vrem să jucăm finala!”

Pepe crede că Portugalia "are tot ceea ce-i trebuie pentru a atinge finala Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Fundaşul portughezilor, Pepe, campion european în acest an cu Real Madrid, a analizat şansele Portugaliei la Euro 2016. Lusitanul crede că Portugalia „are tot ceea ce-i trebuie pentru a atinge finala Campionatului European”, dar este conştient că adversarii din grupă „sunt redutabili”.

„Suntem încrezători” anunţă fundaşul lui Real Madrid, „mulţi dintre jucătorii noştri au câştigat trofee la echipele lor de club. Eu şi Cristiano am câştigat Uefa Champions League în urmă cu puţin timp, deci suntem într-un moment bun, atât din punct de vedere fizic cât şi mental” susţine brazilianul naturalizat portughez. „Suntem 23 de jucători în lot şi toţi vom încerca să ne ajutăm echipa reprezentativă să împlinească visul acestei naţiuni. Avem o combinaţie de jucători tineri şi experimentaţi. Eu am 33 de ani, dar nu-mi pierd niciodată ambiţia de a juca şi de a câştigă totul. Simt că îmi doresc să fac mai multe pentru echipa mea naţională” susţine Pepe.

Képler Laveran Lima Ferreira pe numele său real, Pepe s-a născut la Maceio în Brazilia, dar la 18 ani, împreună cu prietenul sau Ezequias a sosit în Portugalia şi a semnat cu Maritimo.În 2006 a fost contactat de Federaţia Braziliană de Fotbal pentru a evolua pentru naţionala ţării sale de origine, însă Pepe a spus „nu”. A vrut din tot sufletul să joace pentru portughezi şi probabil că şi din acest motiv este atât de iubit în această ţară: „Mă simt mândru că reprezint Portugalia, sunt portughez” spunea Kepler Laveran Lima Ferreira în urmă cu doi ani.

Revenind însă în actualitate, Pepe priveşte înainte spre finala Campionatului European: „Avem tot ceea ce ne trebuie să prindem finala. Ştim că nu va fi uşor, pentru că sunt foarte multe echipe valoroase şi mai experimentate ca noi, dar avem ambiţie şi suntem optimişti, mai ales pentru că ştim că avem şi calitate”. Fundaşul lui Real Madrid a avut cuvinte de laudă şi pentru selecţionerul Fernando Santos: „Ne-a lipsit experienţa sa, învăţăm foarte multe de la el şi sperăm ca împreună să ne împlinim obiectivele. Suntem pe drumul cel bun datorită lui şi acest lucru ne entuziasmează” încheie fundaşul pentru care Real Madrid a plătit 30 de milioane de euro în 2007.Comentarii