Pedro Rodriguez, Spania
Pedro Rodriguez, Spania

Înainte de meciul Croaţia – Spania, Pedro anunţă că se gândeşte să renunţe la echipa naţională

Pedro Rodriguez a lăsat de înţeles că ar putea renunţa la echipa naţională după ce a fost mai mult rezervă în meciurile Spaniei de la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
20 iunie 2016

Declaraţii şocante ale fotbalistului spaniol de la Chelsea Londra, Pedro Rodriguez. Jucătorul achiziţionat de londonezi de la FC Barcelona nu traversează un moment foarte bun al carierei sale şi deşi a fost convocat la echipa reprezentativă, nu face parte dintre protagoniştii „La Roja”. Fotbalistul născut în Insulele Canare a explodat într-un interviu acordat la microfonul Movistar + dând naştere unor adevărate polemici în presa iberică: „Aveam alte perspective atunci când am răspuns convocării la echipa reprezentativă” a mărturisit cel poreclit „Pedrito”.

„Este foarte dificil să-mi asum acest rol, iar dacă nu simt că este loc de continuitate probabil că nici nu mai merită să vin la echipa naţională. De ce să o fac? Doar că să fiu parte din acest grup? Doar pentru a fi alături de coechipierii mei? Mă simt într-adevăr foarte bine printre ei însă totul este legat de perspective” a anunţat Pedro. Declaraţiile sale nu au rămas fără efect în presă spaniolă, care analizează astăzi pe larg spusele actualului jucător de la Chelsea.

Pedro a fost un nume constant pe lista fotbaliştilor convocaţi de Vicente del Bosque încă din 2010 şi a fost chiar între protagonişti cu ocazia turneului final European din 2012 şi cel Mondial, care a urmat în 2014. Extrema lui Chelsea a bifat 59 de prezenţe până în prezent la echipa naţională marcând de 17 ori. Prezenţa sa la turneul final din Franţa 2016 a fost până în ultima clipă sub semnul întrebării pentru că Pedro a jucat puţin la Chelsea în acest sezon, cu toate că a marcat de nouă ori şi a pasat în alte trei rânduri decisiv.

Pe 28 iulie, Pedro va împlini 29 de ani. În cariera sa, Pedro Eliezer Rodriguez Ledesma a bifat 321 de meciuri în tricoul echipei FC Barcelona şi a marcat de 99 de ori, câştigând de 5 ori titlul de campion al Spaniei şi de 3 ori Uefa Champions League. Din cele 180 de minute la Euro 2016, Pedro a bifat doar 12 minute contra Cehiei.Comentarii